Η… ανάπτυξη του Σαμαρά είναι εδώ! Νέα αύξηση στα ποσοστά της ανεργίας

Η... ανάπτυξη του Σαμαρά είναι εδώ! Νέα αύξηση στα ποσοστά της ανεργίας

Η ανεργία στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται καθώς κάθε μήνα αγγίζει πρωτόγνωρα ποσοστά για την χώρα. Στο 27,4% διαμορφώθηκε η εποχικά προσαρμοσμένη ανεργία στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2013, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο (27,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν στη δημοσιότητα.  

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,4%, τον Σεπτέμβριο), στην Ισπανία (26,7%), στην Κροατία (18,6%) και στην Κύπρο (17,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,8%), στη Γερμανία (5,2%) και στο Λουξεμβούργο (6,1%). Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σ’ ένα χρόνο καταγράφεται στην Κύπρο (από 13,3% σε 17,3%), την Ιταλία (από 11,3% σε 12,7%) και στην Ελλάδα (από 26% τον Σεπτέμβριο του 2012 σε 27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Σεπτέμβριο έφτασε τα 1,376 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,5% (24,3%, τον Αύγουστο του 2013) και στις γυναίκες στο 31,4% (31,3%, τον περασμένο Αύγουστο). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 19,2 εκατομμύρια πρόσωπα, ενώ το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών διατηρήθηκε σταθερό στο 24,2%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ελλάδα μετατρέπεται στην χώρα των ανέργων, ενώ ο Έλληνας φορολογούμενος αδυνατεί να βγάλει τα προς το ζην του. Η μνημονιακή κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εξαθλιώνει περαιτέρω τον Έλληνα φορολογούμενο και υποτάσσεται πλήρως στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων. Απαιτείται καταγγελία του μνημονίου και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή ώστε η χώρα να αποκτήσει και πάλι μια υγιή οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-anaptujh-tou-samara-einai-edw-nea-aujhsh-sta-pososta-ths-…anergias#ixzz2pstZYUfk

Comments Off on Η… ανάπτυξη του Σαμαρά είναι εδώ! Νέα αύξηση στα ποσοστά της ανεργίας

Filed under Οικονομία

Comments are closed.