Κρανιδιώτης: «Όχι μόνο δεν συρρικνώνεται η Χρυσή Αυγή, αλλά ανεβαίνει»

Κρανιδιώτης: «Όχι μόνο δεν συρρικνώνεται η Χρυσή Αυγή, αλλά ανεβαίνει»

Η τραγική κατάσταση της ΝΔ γίνεται αντιληπτή ακόμη και στους πολύ δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να κρύψουν την δυσφορία για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το κόμμα τους. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης με άρθρο του στην «Δημοκρατία», το οποίο τιτλοφορείται «Ο μοναδικός αντίπαλος της Ν.Δ. είναι ο εαυτός της», βγάζει όλη την  πίκρα του για την εικόνα αποσύνθεσης που βγάζει το άλλοτε κραταιό κόμμα του. Παραθέτουμε το πιο σημαντικό και ενδιαφέρον άρθρο του κειμένου και επανερχόμαστε:

«Αντίπαλός μας είναι ο εαυτός μας, ορισμένες από τις πολιτικές μας και οι συνέπειές τους και οι αιτίες που ακόμη στέλνουν κόσμο στη Χρυσή Αυγή, παρά την πολιτική απομόνωση. Διότι συνεχίζεται ένα λάθος που το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να πληρώσει θανάσιμα ακριβά. Η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ανδρώνεται εν κρυπτώ, μακριά από τα τηλεοπτικά κανάλια των μπετατζήδων, όπου ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις ή μονομαχούν με ματσάκια άνηθο οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων. Έτσι ο λαός δεν βλέπει ούτε ακούει τι πιστεύουν, κανείς δεν αντικρούει, δεν αποδομεί την πολιτική της πρόταση, τη βρίζουν όλοι κι έτσι, σε ένα ικανό κομμάτι του κόσμου, τα στελέχη της έχουν αποκτήσει μια αίγλη μυστηρίου κι «αντίστασης στο πολιτικό σύστημα». Η ΔΕ ΗΓΕΣΙΑ της Χ.Α. έχει μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Επισείει την πολιτική απομόνωση ως πιστοποιητικό καθαρότητας κι εντιμότητας, μηδενικής σχέσης με το «σύστημα».

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Μιχαλολιάκου είναι ότι τον φέρανε σε θέση να λέει «εσείς, τα συστημικά κόμματα», να βάζει τον εαυτό του μόνο απέναντι σε όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Έτσι το πολιτικό αποτέλεσμα είναι, αντί να «λιώσουν», να αντέχουν και, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μια βόλτα στην πιάτσα, να έχουν και τάσεις ανόδου. Για το δικαστικό μέρος, για λόγους αρχής, δεν θα σχολιάσω τίποτα.

 Όμως το πολιτικό μέρος δεν χρήζει απλά σχολιασμού. Επιβάλλει σοβαρή σκέψη και δράση. Ο στόχος της πολιτικής απέναντι στη Χρυσή Αυγή, υποθέτω, ήταν η μείωση της δύναμής της, έως και η εξαφάνισή της. Ως τώρα απέτυχε. Διότι η καταστολή ποτέ στην Ιστορία δεν εξαφάνισε τα πολιτικά ζητήματα, τις κοινωνικές αιτίες και την εξ αυτών δυναμική».

Κανονικό «άδειασμα» του Σαμαρά, του Βορίδη, του Δένδια και όσων εντός της ΝΔ είχαν την φαεινή ιδέα να επιχειρήσουν την ποινικοποίηση του νόμιμου πολιτικού αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Σε αντίθεση με τις φτηνές δηλώσεις τύπου «θα τους λιώσω» που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς, ο Κρανιδιώτης προσγειώνει τον προϊστάμενό του στην πραγματικότητα λέγοντας, έστω και μέχρι ενός σημείου, την Αλήθεια. Ότι «η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να ανδρώνεται εν κρυπτώ», ότι «η δε ηγεσία της Χ.Α. έχει μετατρέψει το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα» και φυσικά το ότι «όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και μια βόλτα στην πιάτσα, να έχουν και τάσεις ανόδου».

Για προφανείς λόγους ο Κρανιδιώτης «κρατιέται», καθώς δεν μπορεί να ξεδιπλώσει την αλήθεια στον απόλυτο βαθμό γράφοντας τα αυτονόητα: Ότι η ΝΔ με σταθερούς ρυθμούς ακολουθεί την πορεία καθίζησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και το γεγονός ότι ΗΔΗ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την έχει υποσκελίσει αποτελώντας αυτή την στιγμή το δεύτερο κόμμα στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Όσο για τα όσα αναφέρει «Για το δικαστικό μέρος, για λόγους αρχής, δεν θα σχολιάσω τίποτα», ξέρει πολύ καλά γιατί δεν σχολιάζει τίποτα. Επειδή από δικαστικής πλευράς η όλη υπόθεση αποτελεί ντροπή για το νομικό μας πολιτισμό, καθώς πρόκειται για μια καραμπινάτη σκευωρία η οποία είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Κρανιδιώτης γι αυτό και κρατάει αποστάσεις από τις κούφιες «θριαμβολογίες» των διεθνών  «παπαγάλων» του Μεγάρου Μαξίμου που δεν μπορούν να δουν πέρα από την μύτη τους.

Όσο, όμως, και αν διατρανώνει την αγωνία του για το μέλλον της ΝΔ η μοίρα της είναι προδιαγεγραμμένη. Μετά τις εκλογές του Μαΐου η ΝΔ θα θυμίζει ΠΑΣΟΚ σε επόμενο ποσοστών και όχι μόνο…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kranidiwths-ochi-mono-den-liwnei-h-chrush-augh-alla-anebainei#ixzz2pqYzAQsV

Comments Off on Κρανιδιώτης: «Όχι μόνο δεν συρρικνώνεται η Χρυσή Αυγή, αλλά ανεβαίνει»

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.