Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες εξοπλιστικών από τα γαλαζοπράσινα λαμόγια

Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες εξοπλιστικών από τα γαλαζοπράσινα λαμόγια

Ποιος είναι ο μουσάτος που εμφανίζεται στην παραπάνω φωτογραφία να χαμογελά με τον «δημοφιλέστερο» Λουκά Παπαδήμο και τον Άκη Τσοχατζόπουλο; Δεν είναι άλλος από τον Σωτήρη Εμμανουήλ, διευθύνων σύμβουλο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, με το παρατσούκλι «Χοντρός», που συνελήφθη σήμερα το πρωί για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά. Σας μεταφέρουμε το ρεπορτάζ του makeleio.gr, σχετικά με το ζήτημα:

Πριν από λίγο συνελήφθη ο Σωτήρης Εμμανουήλ για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η φωτογραφία με τον Άκη να χειροκροτά είναι από την ημέρα της υπογραφής.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί ο πρώην επικεφαλής των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτ. Εμμανουήλ, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Ο Χοντρός» εμφανίζεται να έχει εισπράξει μετά τον Οκτώβριο του 2001 το υπέρογκο ποσό των 24 εκατ. ευρώ, μέσω της εταιρείας Ιnveco η οποία αποδίδεται σε αυτόν.

Για την HDW, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ήταν κομβικής σημασίας και δεν έπρεπε με τίποτα να χαθούν. «Θα είχαμε πρόβλημα αν ο κ. Εμμανουήλ δεν είχε συνεργαστεί μαζί μας και είχε πάει στους Γάλλους», κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο στην Εισαγγελία του Μονάχου ο Χανς Μόλενμπεκ.Ακολούθως, ο πρώην διευθυντής της Ferrostaal θα μιλήσει ευθέως για πληρωμές προς τον Σωτήρη Εμμανουήλ και εκπροσώπους των συνδικάτων.

Σε προκαταρκτικές ανακρίσεις που είχαν γίνει για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών το 2004 στο Ντίσελντορφ, ήταν η πρώτη φορά που ο Μόλενμπεκ είχε μιλήσει για τον Σ. Εμμανουήλ και τη σχέση του με την εταιρεία Inνeco. Η υπεράκτια εταιρεία έχει ήδη εμφανιστεί στη λίστα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ως αποδέκτης πληρωμών. «Σας λέει κάτι η εταιρεία Inveco;», ρωτούσε ο εισαγγελέας του Ντίσελντορφ. «Ναι, σχετίζεται με τον Σωτήρη Εμμανουήλ. Πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των διαπραγματεύσεων, σε ένα λεγόμενο Head of Agreements. Αυτό σχετιζόταν με διάφορες αποδοχές για τον κ. Εμμανουήλ».

Τον Ιούλιο του 2010, στο Μόναχο, ο παλαιός διευθυντής της Ferrostaal θα μιλήσει και για συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. «Η Inveco ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμεμιγμένη με πληρωμή από την HDW, εννοώ πληρωμή 17.000.000». Επιπλέον διευκρινίζει: «Την εταιρεία Inveco την τοποθετώ κοντά στον κ. Εμμανουήλ, αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό».

Πολύ πιο σίγουρος από τον Μόλενμπεκ για τις αμοιβές του πρώην διοικητή του Σκαραμαγκά ήταν ο Μ. Ματαντός. «Με ρωτάτε αν η Ιnveco μπορεί να συνδεθεί με τον κ. Εμμανουήλ… Τότε δεν γνώριζα πως υπήρχε σχέση, όμως σήμερα πιστεύω πως το γνωρίζω… Οτι η Inveco ήταν ο κ. Εμμανουήλ το ανακάλυψα αργότερα. Ο Μόλενμπεκ δεν έλεγε τίποτα σχετικά», κατέθεσε στον εισαγγελέα του Μονάχου, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Έλληνας εφοπλιστής και άνθρωπος που φέρεται να διεκπεραίωνε τις πληρωμές των Γερμανών στην Ελλάδα.

Την ίδια τύχη με τον Εμμανουήλ είχε και ο Μπέλτσιος. Θυμίζουμε ποιος είναι για να αντιληφθούμε το μέγεθος της διαπλοκής: Ο Γιάννης Μπέλτσιος διετέλεσε νομάρχης Καβάλας μέχρι το 1988, χρημάτισε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου, ενώ υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης. Το 2002 τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου, όπου αργότερα κατέλαβε τη θέση του προέδρου. Την ίδια χρονιά ανέλαβε αντιπρόεδρος στο Αττικό Μετρό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ths-diaplokhs-kai-ths-mizas-to-galazoprasino-kigklidwma#ixzz2qILak9MK

Comments Off on Εκατοντάδες εκατομμύρια σε μίζες εξοπλιστικών από τα γαλαζοπράσινα λαμόγια

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.