Η αγωνία των «Νέων» για την Χρυσή Αυγή

Η αγωνία των «Νέων» για την Χρυσή Αυγή

Μέσα σε λίγες λέξεις «Τα Νέα», μ’ ένα κείμενό τους το οποίο δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα, δείχνουν το απύθμενο μίσος, αλλά και τον φόβο που τους διακατέχει, για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Κάτω από τον τίτλο «Οι δισταγμοί δεν βοηθούν την Δημοκρατία» η εφημερίδα του Ψυχάρη γράφει τα εξής:

«Δυσεξήγητες είναι οι επιφυλάξεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, παρά τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Μετά τη δημοσιοποίηση και των τελευταίων στοιχείων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στελεχών της οργάνωσης ενισχύεται η πεποίθηση ότι πρόκειται για ορκισμένους αντιπάλους της δημοκρατίας, οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την κατάλυσή της. Δεν είναι νοητό να λαμβάνουν χρήματα του ελληνικού λαού τέτοια κόμματα και τέτοιοι βουλευτές. Οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου κατόρθωσαν να συνεννοηθούν για τη διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αλλά διστάζουν να κάνουν το επόμενο βήμα. Πρέπει να αντιληφθούν άπαντες ότι η πολιτική απομόνωση και η δικαστική αντιμετώπιση της οργάνωσης αυτής είναι θέμα επιβίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος: η δημοκρατία δεν εκδικείται, έχει όμως το δικαίωμα της άμυνας!».

Ανικανοποίητη φαίνεται η φυλλάδα του ΔΟΛ από το ότι το αίσχος της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης των αδίκως προφυλακισμένων Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα η έντυπη ναυαρχίδα της συγκυβέρνησης να βγάζει φλύκταινες. Ας μη μιλήσουμε για τα εντελώς αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζει αυτός που έγραψε το συγκεκριμένο κείμενο, σχετικά με τα «ευρήματα» από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μιας, όμως, και ασχολείται με τους «ορκισμένους εχθρούς της δημοκρατίας» του υπενθυμίζουμε ότι σίγουρα σ’ αυτούς συγκαταλέγεται το έντυπο αυτό, καθώς κατά την διάρκεια της Απριλιανής Δικτατορίας «Τα Νέα» κυκλοφορούσαν κανονικά με ύμνους για το καθεστώς των Συνταγματαρχών. Αν, μάλιστα, πάμε πιο πίσω στο χρόνο, την περίοδο 1941-44, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τους όψιμους υπερασπιστές της Δημοκρατίας…

Όσο για το ότι «δεν είναι δυνατό να λαμβάνουν χρήματα του ελληνικού λαού τέτοια κόμματα και τέτοιοι βουλευτές» καταλαβαίνουμε το πρόβλημα της εφημερίδας. Τα χρήματα των Ελλήνων «πρέπει» να πηγαίνουν αποκλειστικά στους πολιτικούς απατεώνες των καταχρεωμένων κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία οφείλουν τεράστια ποσά στις τράπεζες που τους παρείχαν τα δάνεια. Το ότι ένα μικρό αναλογικά ποσό, σε σχέση με τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πήγαινε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και αυτή με τη σειρά της το επέστρεφε στον Ελληνικό Λαό είναι, προφανώς, «απαράδεκτο» και «προσβάλλει» τον… κοινοβουλευτισμό.

Η φυλλάδα, πάντως, σε σχέση με τις «δυνάμεις του συνταγματικού τόξου» δείχνει ότι δεν διστάζει και ζητάει την μέγιστη σκληρή αντιμετώπιση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Είναι, όπως χαρακτηριστικά γράφει, «θέμα επιβίωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος». Μήπως, άραγε, ως «δημοκρατικό πολίτευμα» εννοούν το να κυβερνούν οι εκλεκτοί του ΔΟΛ, ενώ το ίδιο να μπορεί να παίρνει δανεικά (και αγύριστα;) με συνοπτικές διαδικασίες;

Όπως και να έχει η εφημερίδα που υπηρέτησε τους κατακτητές (ως «Αθηναϊκά Νέα») στην Κατοχή και την Στρατιωτική Δικτατορία του Γεωργίου Παπαδόπουλου δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα Δημοκρατίας στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-agwnia-twn-newn-gia-thn-chrush-augh#ixzz2qhUSjBJ6

Comments Off on Η αγωνία των «Νέων» για την Χρυσή Αυγή

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.