ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ…

Τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και τις διοικήσεις του Τ.Τ. καίει το πόρισμα που διενεργήθηκε από κλιμάκιο επιθεωρητών της Τράπεζας της Ελλάδος, με ημερομηνία 2.10.2013, το οποίο απεστάλη στην “Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης”. Στο εν λόγω αναφέρεται ότι η χρηματοδότηση του Ομίλου ΔΕΜΚΟ από το Τ.Τ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 (σ.σ.: λίγο μετά την έναρξη της…
δημοσιοποίησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου). Σύμφωνα με αυτό, οι δανειακές υποχρεώσεις της ΔΕΜΚΟ την 18.1.2013 ανέρχονταν στο ποσό των 42,466 εκατ. ευρώ, ενώ σε σημεία όχι μόνο αυτού του εγγράφου αλλά και των δύο του 2012, εγείρονται ισχυρές ενστάσεις για την απουσία των απαιτούμενων εξασφαλίσεων που υπήρχαν. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου προκύπτει ότι κάποια από τα ποσά που εκταμιεύονταν εισέρρεαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία. Ακόμη φαίνεται ότι κάποια εκ των δανείων άρχισαν να μην εξυπηρετούνται από το 2011.
Για δάνεια όπως το ανωτέρω φαίνεται πως υπήρξε αναδιάρθρωση το Ιανουάριο του του 2012 με νέο δάνειο 42,5 εκατ. ευρώ, ήτοι δάνειο για να ξεπληρωθούν τα δάνεια των προηγούμενων ετών, όταν οι οφειλές της εταιρείας προς το Τ.Τ. ήταν συνολικά 38,5 εκατ. ευρώ! Εντύπωση προκαλεί ότι εντός των νέων εγγυήσεων υπάρχει προσημείωση υποθήκης επί ακινήτου που υπήρχε σε προηγούμενη χορήγηση, η αξία του οποίου έχει αυξηθεί κατά 21,875 εκατ. ευρώ με τους επιθεωρητές να αναφέρουν “…χωρίς να είμαστε σε θέση να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια του υπολογισμού…”.
Τέλος, όπως φαίνεται και στον αντίστοιχο πίνακα που δημοσιεύεται, τα δάνεια που έλαβε η εταιρεία Village Roadshow, του Δ. Κοντομηνά, ύψους 53 εκατ. ευρώ, άρχισαν να μην εξυπηρετούνται από το 2012 και η εταιρεία αιτήθηκε αναδιάρθρωση, όταν το ανεξόφλητο υπόλοιπο ήταν στα 45,7 εκατ. ευρώ, όπερ και εγένετο.
Ο Κοντομηνάς δεν κατηγορείται ως «μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» αλλά για κάτι πιο… ελαφρύ, όπως ένα θαλασσοδάνειο «μόλις» 110 εκατομμυρίων ευρώ… Ήδη, το σύστημα των διαπλεκόμενων ΜΜΕ είχε φροντίσει «να δουλέψει» το όλο θέμα πολύ καλά. Ακόμη κι αν ο Κοντομηνάς αφηνόταν ελεύθερος, όπως τελικά και έγινε, οι περιοριστικοί όροι για την μη προφυλάκισή του θα ήταν, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, «πολύ βαρείς», «πρωτοφανείς» κ.λ.π.Αυτό, φυσικά, γινόταν για να κατευνάσουν την οργή του κόσμου για το όλο θέμα και να τον προετοιμάσουν για την απόφαση της μη προφυλάκισης. Αναμφίβολα, η εγγύηση των 5.000.000 ευρώ είναι ένα τεράστιο ποσό, το οποίο εκατοντάδες Ελληνικές οικογένειες, όλες μαζί, δεν θα μπορούσαν να το μαζέψουν εργαζόμενες για όλη τους την ζωή.
 
Θυμίζουμε, όμως, ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από το 5% του θαλασσοδανείου που πήρε ο Κοντομηνάς…
πηγή

Comments Off on ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ…

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.