Σταύρος Λυγερός: Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει την Νέα Δημοκρατία

Σταύρος Λυγερός: Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει την Νέα Δημοκρατία

Ο Σταύρος Λυγερός δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας δημοσιογράφος, ο οποίος γνωρίζει τις διαθέσεις του Λαού και φροντίζει μέσω της αρθρογραφίας του να την διαχέει έμμεσα στο αναγνωστικό κοινό. Συν τοις άλλοις, ο Λυγερός δεν έχει καμία ιδεολογική και πολιτική σχέση ή σύνδεση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, οπότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι «αβαντάρει» το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Στην Real News της Κυριακής ο Λυγερός έχει ένα διπλό άρθρο με τους τίτλους «Ο Σαμαράς, οι εκλογές και το φάσμα της πανωλεθρίας» και «Το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ». Αφού διαψεύδει τον Σαμαρά στο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, θεωρεί ότι πιο πιθανό είναι η ταυτόχρονη διεξαγωγή Εθνικών εκλογών και Ευρωεκλογών, για να διοχετευθεί η «έντονη λαϊκή οργή στην ευρωκάλπη», σύμφωνα με τους ευσεβείς πόθους της κυβέρνησης. Στη συνέχεια ο Λυγερός γράφει τα εξής: «Το επιχείρημα δεν είναι αβάσιμο. Οι διπλές κάλπες, όμως, δεν πρόκειται να ανασχέσουν την καταγραφόμενη πλέον στις δημοσκοπήσεις στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Η Ν.Δ. θα εκφράσει την «παράταξη του φόβου» ή αλλιώς όσους πιστεύουν στο ιδεολόγημα του μονόδρομου. Η πολιτική ιστορία διδάσκει πως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση πάρει κεφάλι, όσο πλησιάζει προς τις εκλογές τόσο το προβάδισμα της διευρύνεται. Αυτό δεν προκύπτει επειδή υποχρεωτικά πείθει ως εναλλακτική λύση. Από ένα σημείο και πέρα, το κριτήριο που κυριαρχεί στο εκλογικό σώμα είναι η απαλλαγή από την κυβέρνηση και τις ασκούμενες πολιτικές κι όχι η πολιτική αξιοπιστία της εναλλακτικής λύσης.

Η προοπτική εκλογικής πανωλεθρίας του μνημονιακού μετώπου και αντιστοίχως νίκης του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο ευρωιερατείο. Αυτή ακριβώς την ανησυχία εκφράζει η τρέχουσα φιλολογία για τον κίνδυνο η Ελλάδα να εισέλθει σε τροχιά πολιτικής αστάθειας. Στην προσπάθεια του να κατευνάσει αυτούς τους φόβους, ο Σαμαράς διαβεβαίωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία. Με άλλα λόγια, απέκλεισε το ενδεχόμενο να στήσει τον Μάιο και εθνικές κάλπες. Αν τηρήσει τη δέσμευσή του, κατά πάσα πιθανότητα η Ν.Δ. θα υποστεί στις ευρωεκλογές συντριβή. Με δεδομένο τον χαλαρό χαρακτήρα αυτής της ψήφου, δεν αποκλείεται ακόμα και να έρθει τρίτο κόμμα».

Μέσα από το κείμενό του ο Λυγερός όχι μόνο αναδεικνύει την συνεχιζόμενη εκλογική άνοδο του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει δεύτερο κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Ένα σενάριο το οποίο είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή, καθώς ήδη είναι γνωστό ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βρίσκεται στην πραγματικότητα πάνω από τη Ν.Δ.

Στο δεύτερο άρθρο του ο Λυγερός λέει τα εξής πολύ ενδιαφέροντα: «Μπορεί ο Σαμαράς να διαβεβαίωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά η μόνη ρεαλιστική ελπίδα του είναι να αποφύγει την πανωλεθρία. Για να την αποφύγουν, μάλιστα, στο Μαξίμου ποντάρουν και στην εκλογική δεξαμενή της Χρυσής Αυγής. Στην αρχή προεξοφλούσαν ότι οι προφυλακίσεις του Αρχηγού και βουλευτών της θα την αποδομούσαν. Πολύ περισσότερο όταν τα ΜΜΕ προβάλλουν χωρίς φειδώ τη νεοναζιστική φυσιογνωμία και την παραστρατιωτική δράση της.

Το γαλάζιο επιτελείο προσδοκούσε ότι η αποδόμηση της Χρυσής Αυγής θα είχε ως αποτέλεσμα να επανακάμψουν στη Ν.Δ. πολλοί δυσαρεστημένοι δεξιοί ψηφοφόροι. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, διέψευσαν παταγωδώς αυτές τις προσδοκίες. Μετά από μια μικρή εκλογική οπισθοδρόμηση, το κόμμα του Μιχαλολιάκου κερδίζει εκλογικό έδαφος και εδραιώνεται ως ο τρίτος πόλος στο σημερινό μεταβατικό πολιτικό σύστημα.

Εγκλωβισμένοι σε μία καθεστωτική πρακτική, οι κυβερνώντες (και ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν κατανοούν ότι η προσπάθεια να εξουδετερώσουν ένα ιδεολογικοπολιτικό φαινόμενο με (αμφιβόλου δημοκρατικότητας) διοικητικά – κατασταλτικά μέτρα φέρνει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Ακόμα χειρότερα θα συμβούν εάν επιχειρηθεί η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου και να απαγορευθεί στα ηγετικά στελέχη της το δικαίωμα του εκλέγεσθαι»

Ο κ. Λυγερός λέει ξεκάθαρα ότι ο ρεαλιστικός στόχος του Σαμαρά είναι να αποφύγει την πανωλεθρία στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Πολύ σωστά «κράζει» την απαράδεκτη «καθεστωτική πρακτική» της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να εξουδετερώσουν με ανήθικες και παράνομες ουσιαστικά μεθόδους τον βασικότερο ιδεολογικοπολιτικό τους αντίπαλο.

Προβλέπει, μάλιστα, ότι εάν επιχειρηθεί τελικά να τεθεί εκτός νόμου και εκτός εκλογών η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τα πράγματα θα εξελιχθούν εντελώς διαφορετικά απ’ ότι περιμένει η κυβέρνηση. Ολοένα και περισσότεροι, πλέον, βγαίνουν και λένε ξεκάθαρα αυτό που ο Ελληνικός Λαός λέει στις συζητήσεις μεταξύ του. Ότι, δηλαδή, η ΝΔ καταρρέει συνεχώς, ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί συνειδητό πόλο έλξης για όλο και πιο πολλούς Έλληνες και ότι η ανήθικη και παράνομη δίωξη εναντίον της από μια κυβέρνηση, η οποία προ πολλού έχει χάσει την Λαϊκή υποστήριξη και κάθε ηθικό έρεισμα, γυρνάει μπούμερανγκ στα μούτρα των αδίστακτων εμπνευστών αυτής της σκευωρίας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stauros-lugeros-h-chrush-augh-echei-jeperasei-thn-nea-dhmokratia#ixzz2qxGjjkQv

Comments Off on Σταύρος Λυγερός: Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει την Νέα Δημοκρατία

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.