ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

tourkia

Νέο σκηνικό στα Ίμια στήνουν οι τούρκοι καθώς το σχέδιο για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο μετά τη σειρά εμπλοκών ελληνικών και τουρκικών μαχητικών εξελίσσεται όπως φαίνεται και μάλιστα επικίνδυνα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πληροφορίες απο το τουρκικό γενικό Επιτελείο (TSK) τις οποίες αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ  σήμερα το πρωί δύο περιπολικά σκάφη του ΛΣ πλησίασαν στην περιοχή των Ιμίων τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη  τα οποία βρίσκονταν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το τελευταίο βέβαια δεν αναφέρεται έτσι στα τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα (Radikal, Sabah κ.α.) τα τουρκικά αλιευτικά στη θέα των περιπολικών του Λ.Σ. έφυγαν από την περιοχή για να προσαράξουν προσωρινά στην τουρκική βραχονησίδα Çavuş adası έχοντας όμως πρώτα ειδοποιήσει την τουρκική Ακτοφυλακή για τους «κακούς» Έλληνες που τους έδιωξαν ενώ ψάρευαν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα δύο σκάφη πλοία του ΛΣ  που εντοπίστηκαν και από τα τουρκικά ραντάρ έρευνας επιφανείας, μετά την επέμβαση των δύο τουρκικών «ειδικών σκαφών» MRTP 22 SAT αναγκαστήκαν να απομακρυνθούν γρήγορα από τα τουρκικά χωρικά ύδατα!

Μάλιστα η τουρκική επέμβαση έγινε από το «ειδικό» σώμα που έχει συγκροτηθεί ειδικά για αυτές τις περιστάσεις, δηλαδή της «παρενόχλησης» «αθώων» τουρκικών αλιευτικών από σκάφη του ΛΣ!

Στην επιστροφή τους στον ναύσταθμο του Aksaz, τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής ανέφεραν πως η αποστολή τους, η δια της βίας απομάκρυνση των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής ήταν απόλυτα επιτυχής!

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή διεξάγεται στο Αιγαίο ο λεγόμενος «πόλεμος της τσιπούρας» με τα τουρκικά αλιευτικά να εισέρχονται κατά το δοκούν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα αλλά αυτό από το γεγονός της εκδίωξης των σκαφών του ΛΣ από την τουρκική Ακτοφυλακή και μάλιστα η δια της βίας όπως αναφέρεται έχει μεγάλη πολύ μεγάλη απόσταση.

Το πιο πιθανό βέβαια είναι να πρόκειται για τουρκικούς φτηνούς «λεονταρισμούς» αλλά σε κάθε περίπτωση κάποιος στο υπουργείο Ναυτιλίας ή το ΥΠΕΘΑ πρέπει να δώσει εξηγήσεις του τι ακριβώς έγινε σήμερα και αν το «ειδικό σώμα» της τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποιεί καταδρομικού χαρακτήρα επιχειρήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων διώχνοντας σκάφη του ΛΣ.

 

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

 

 

Comments Off on ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: ΔΙΩΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.