Στήριξη στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής και αποτροπιασμός για τις πολιτικές διώξεις από πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας

Στήριξη στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής και αποτροπιασμός για τις πολιτικές διώξεις από πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας

Σε εκπομπή του κρατικού καναλιού Raitre που πλησιάζει στην αριστερά, ασχολήθηκαν με τις ελληνικές εκλογές. Το πάνελ απαρτιζόταν από πολλά λαμόγια της αριστεράς και ένας από αυτούς ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος που ζει στην Ιταλία ο Θ. Αγγελάκης -Συγγελάκης. Ένας από τους καλεσμένους ήταν και ο ευρωβουλευτής της Lega Nord, o κ. Fontana. Η Lega ιδεολογικά δεν έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, αλλά οι ευρωβουλευτές της έχουν αναφερθεί με ανιδιοτελή ειλικρίνεια για τη Χρυσή Αυγή, καταδικάζοντας τις διώξεις και μάλιστα σε επίσημο επίπεδο, πράγμα που δεν έχει κάνει κανένα άλλο κόμμα στο κοινοβούλιο. Οι ερωτήσεις που του έκαναν ήταν να σχολιάσει τον Τσίπρα και την Χρυσή Αυγή.

Αφού ξεκίνησε ένα γενικό σχόλιο για την αποτυχία της Ευρώπης σε όλα τα μέτωπα, ελπίζει ότι κάτι καλό θα βγει από την κατάσταση αυτή που έχει ισοπεδώσει τα πάντα.

Στην συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Χρυσή Αυγή, όπου οι δημοσιογραφίσκοι, προεξάρχοντος του «έλληνα», έλαβαν τις πρέπουσες απαντήσεις και λύσσαξαν. Σας παραθέτουμε τον σπαρταριστό διάλογο:

– Μας λες και την γνώμη σου για το τρίτο κόμμα που είναι οι “νεοναζί” της Χρυσής Αυγής;

“Κοιτάξτε, εγώ είχα την ευκαιρία να μιλήσω με μερικούς από την Χρυσή Αυγή τις προηγούμενες μέρες, όπως και με μερικούς από το Λαϊκό κόμμα, για να μάθω πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό που με εξέπληξε είναι όταν έμαθα ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή και όχι με καταδίκη αλλά απλά με κάποιες κατηγορίες βρίσκονται τώρα προφυλακισμένοι… και ο Αρχηγός της που είναι και βουλευτής βρίσκεται προφυλακισμένος, όχι με καταδίκη. Αυτό με έκανε να σκεφτώ διάφορα πράγματα“.

Τότε πετάχτηκε σαν το… καρότο απ’ το χώμα ο Συγγελάκης και είπε: «Δηλαδή υποστηρίζεις τον αρχηγό τους που είναι υμνητής της χούντας;» Η προκλητικότητα των δημοσιογράφων συνεχίστηκε αφού συνεχώς δεν άφηναν να μιλήσει ο καλεσμένος. Όταν ο κ. Fontana είπε ότι «εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν, απλά τονίζω το γεγονός ότι το κόμμα αυτό εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και πρέπει να είναι σεβαστό», ακολούθησαν φωνές, ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα μετριοπαθές κόμμα».

Η απάντηση του κ. Fontana ήταν ότι αυτό δεν λέει τίποτε διότι η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε δημοκρατικά.

Η αντίδραση των δημοσιογράφων ήταν πραγματικά εξωφρενική με φωνασκίες και αφορισμού του χειρίστου είδους, τις οποίες αποστόμωσε ο Ευρωβουλευτής λέγοντάς τους ότι δεν γίνεται η ψήφος στην Χρυσή Αυγή να είναι «καταδικαστέα» και να είναι αποδεκτή η ψήφος στην άκρα αριστερά. Εμείς απλώς θα συμπληρώσουμε ότι εδώ δέχονται τις ψήφους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν δολοφονήσει χιλιάδες Έλληνες.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Casa Pound Simone di Stefano, σχολίασε με μια συνέντευξή του σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα τις ελληνικές εκλογές:

Di Stefano, ποια η γνώμη σου για τον Τσίπρα;

Όταν δηλώνει ότι θέλει να ξανακάνει τον Renzi (τον αριστερό Ιταλό πρωθυπουργό), είναι τρελός για δέσιμο.

Κι όμως είναι το είδωλο της αριστεράς στην Ευρώπη.

Ακόμη και η συμμαχία του με το μικρό αυτό κόμμα της δεξιάς φαίνεται να επαναλαμβάνει αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία, αν και υπάρχουν και άλλοι παράμετροι. Τώρα ο Τσίπρας πρέπει να βρει λύσεις διότι οι Έλληνες τον ψήφισαν γι αυτόν το λόγο.

Θα τις βρει;

Αμφιβάλλω. Για το κάνει πρέπει να έρθει σε γερή σύγκρουση με την ΕΕ. Είναι πιο εύκολο να υποθέσουμε ότι η Τρόικα θα τον εξαγοράσει. Σε αντάλλαγμα αυτός, ενώ θα κάνει πίσω στα οικονομικά θέματα, θα εμφανίζεται σαν φάρος του προοδευτικού πολιτισμού χάρη και σε κάποια θέματα άχρηστα, που χαρακτηρίσουν την αριστερά, όπως προωθώντας την θεωρία gender ή υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Τέλος πάντων θα ξαναδούμε πάλι το μοντέλο των Ζαπατέρος.

Από την άλλη είναι περίεργο να σημειώσουμε το γεγονός ότι η ΕΕ, τα χρηματιστήρια, ο Λευκός Οίκος, χαιρέτισαν θετικά την καινούργια κυβέρνηση Τσίπρα.

Στο παγκόσμιο στερέωμα, η γραμμή είναι απολύτως σύμφωνη με ότι βλέπουμε σήμερα στην Δύση. Στον οικονομικό τομέα η μοναδική επανάσταση είναι το να γυρίσουμε να γίνουμε κυρίαρχοι στο δικό μας νόμισμα. Και αυτό μου φαίνεται πολύ μακρύνω για τα σχέδια του Τσίπρα. Έτσι δεν βλέπω γιατί να μην τον υποδέχονται θετικά.

Ο Τσίπρας φαίνετε να έφερε και πολλές ελπίδες στην Ιταλία…

Στην Ιταλία έχουμε και ένα κόμμα με το όνομα του, οπότε αν ο καθένας όπως η Meloni (πολιτικός της δεξιάς), είπε ότι υποστηρίζει τον Τσίπρα, θα μπορούσε να ψηφίσει την αριστερά, αν τόσο πολύ το ήθελε. Η Λεπέν και ο Σαλβίνι είπανε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό χτύπημα στην ΕΕ. Θα δούμε αλλά εγώ δεν το νομίζω.

Για το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής τι λέτε.

Πρόκειται για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες. Η Χρυσή Αυγή δέχτηκε μια ισχυρότατη πολιτική δίωξη αλλά παρέμεινε στα ποσοστά της. Έκανε μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς χρήματα και με πολλά προβλήματα. Η Χρυσή Αυγή είναι εκεί και περιμένει την αποτυχία του Τσίπρα η οποία θα έρθει, είμαι σίγουρος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthrijh-ston-agwna-ths-chrushs-aughs-kai-apotropiasmos-gia-tis-politikes-di#ixzz3QKPSw8Cg

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Στήριξη στον Αγώνα της Χρυσής Αυγής και αποτροπιασμός για τις πολιτικές διώξεις από πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας