Ο Βαρουφάκης γελοιοποιεί τον Τσίπρα: Ολική η κωλοτούμπα από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Σύριζα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βαρουφάκης γελοιοποιεί τον Τσίπρα: Ολική η κωλοτούμπα από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Σύριζα - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνεται πλήρως για ακόμη μια φορά σχετικά με τα όσα έλεγε για τις προεκλογικές εξαγγελίες Σύριζα που μετατρέπονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και θεαματικές κωλοτούμπες. Όσον αφορά την κυβίστηση του Σύριζα με την υπογραφή Γιάνη Βαρουφάκη για την διαγραφή του χρέους η έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα bankingnews σημειώνει: 

Από το haircut 50% στο ελληνικό χρέος του EFSF καταλήξαμε στα perpetual bond – Αυτό λέγεται κυβίστηση ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω από την επικοινωνιακή αντεπίθεση που συνάρπασε τον Έλληνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματοποιήσει μια ιστορική κυβίστηση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντός ελαχίστων ημερών από την ανάληψη της εξουσίας προέβη σε μια ιστορική κυβίστηση κοινώς κατά το λαϊκώς γραφόμενο «κωλοτούμπα». Τι ακριβώς συνέβη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αναφερόταν σε λύσεις perpetual bond χωρίς ουσιαστικά λήξη αλλά σε haircut του χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αναφερόταν σε λύσεις ομολόγων συνδεδεμένα με την ανάπτυξη αλλά σε haircut του χρέους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από τις επαφές που είχαν με πολιτικούς παράγοντες της Ευρώπης διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν haircut στο χρέος.

Το haircut που αποτέλεσε την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς 9 μέρες μετά τις εκλογές εγκαταλείφτηκε και πλέον η κυβέρνηση στρέφεται σε πιο ρεαλιστικές λύσεις. Ωστόσο η κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι σταδιακά όσο εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση Τσίπρα θα αποκλίνει από το αρχικό πρόγραμμα και θα συγκλίνει σε πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις.

Άπαξ και ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το haircut είναι 100% βέβαιο ότι θα δεχθεί την νέα προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL η οποία ενδεχομένως να μετονομαστεί σε κάτι άλλο αλλά ουσιαστικά θα είναι νέα πιστωτική γραμμή. Με την λύση αυτή δεν κινδυνεύει η Ελλάδα και οι τράπεζες, αλλά σίγουρα θα αποτελεί ιστορική κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει το haircut μέσα σε 9 ημέρες από την ημέρα ανάληψης της εξουσίας, εγκαταλείπει το μείζον στόχο….τότε καθίσταται κατανοητό ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αυτοαναιρεθεί. Πίσω από την επικοινωνιακή αντεπίθεση που συνάρπασε τον Έλληνα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματοποιήσει μια ιστορική κυβίστηση. ”

Για όσους ξεχνάνε γρήγορα θυμίζουμε τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά: 

Τσίπρας: Διαγραφή 50% του χρέους (προεκλογικά)

[youtube=http://youtu.be/MFA_-Q0p1OA]

Τσίπρας: Μόνη λύση η διαγραφή χρέους (προεκλογικά)

[youtube=http://youtu.be/K_6ZRMKEWoM]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-baroufakhs-geloiopoiei-ton-tsipra-olikh-h-kwlotoumpa-apo-tis-proeklogikes#ixzz3Qh4VTp9h

Comments Off on Ο Βαρουφάκης γελοιοποιεί τον Τσίπρα: Ολική η κωλοτούμπα από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Σύριζα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.