Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην “Ακρόπολη της Κυριακής”: “Είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε το κατηγορητήριο που έφτιαξε μία ομάδα επίορκων δικαστικών”

 

Διαβάστε ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εφημερίδα “Ακρόπολη της Κυριακής”

ΑτΚ: Κύριε Πρόεδρε  υπάρχει πλέον μία νέα κυβέρνηση στον τόπο. Οι 16 ψήφοι της Χρυσής Αυγής με τους οποίους αρνηθήκατε να ψηφήσετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πρότεινε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, ουσιαστικά οδήγησε στην πτώση Σαμαρά. Είστε ικανοποιημένοι γι αυτό και πως αντιμετωπίζεται τη νέα συγκυβέρνηση;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η χώρα μας λυτρώθηκε και απηλλάγη από μία εθνοκτονική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η Χρυσή Αυγή είναι υπερήφανη που συνέβαλε καθοριστικά σε αυτή την εξέλιξη. Αρνηθήκαμε να απαντήσουμε στα κελεύσματα συναλλαγής των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου με αντάλλαγμα την ελευθερία μας. Όσοι το έκαναν, είτε γιατί δείλιασαν, είτε γιατί είχαν άλλα «κίνητρα», σήμερα βρίσκονται μαζί με τις οικογένειες τους αφού πρώτα φυσικά ψήφησαν τον Σταύρο Δήμα. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία και ο Θεός. Η χώρα απηλλάγη από τους κοινοβουλευτικούς δικτάτορες Σαμαρά και Βενιζέλο αλλά πρέπει να απαλλαγεί και από το μνημόνιο. Κάθε μέρα σφίγγει η θηλιά στον λαιμό των Ελλήνων και οι πολίτες φτωχοποιούνται χωρίς έλεος. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απαλλάξει την χώρα μας από το μνημόνιο  είναι προφανές ότι θα το χειροκροτήσουμε. Οφείλω να σας πω όμως ότι δεν βλέπω να έχει τέτοια πρόθεση. Κάθε άλλο μάλιστα. Επειδή όμως η συγκυβέρνηση είναι μόνο μερικών ημερών ας μην πω περισσότερα.

ΑτΚ: Παρά το γεγονός ότι η εντολή από τον Ελληνικό λαό είναι ακόμη πολύ νωπή η οποία σας κατέταξε μετά τις Ευρωεκλογές και πάλι 3η πολιτική δύναμη του τόπου, παραμένετε προφυλακισμένος, χωρίς πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου. Πως το κρίνετε;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Η αποκατάσταση των θεσμών στη χώρα μας είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει. Η δικαιοσύνη, η λειτουργία του κοινοβουλίου και η ισονομία απέναντι στην έκφραση του Ελληνικού λαού πρέπει να αποκατασταθεί. Βλέπετε εσείς όμως να υπάρχει καμία διαφορετική συμπεριφορά της νέας κυβέρνησης απέναντί μας; Είμαστε μόνοι εναντίον όλων. Τον δρόμο αυτό τον ξέρουμε καλά και πορευόμαστε 30 χρόνια. Περιφρονούν 400.000 Έλληνες που με την ψήφο τους ζήτησαν να μπει τέλος στην μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έχει γίνει σε βάρος νόμιμου και εκλεγμένου δημοκρατικά κόμματος στην Ευρώπη. Αρνήθηκαν και πάλι να μας δώσουν την θέση αντιπροέδρου που δικαιούμεθα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Συνεχίζουν με δικτατορικό τρόπο όλα τα ΜΜΕ τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από κάθε δημόσια συζήτηση. Διαθέτουν μόνο χρόνο για να μας βρίζουν χυδαία, χωρίς αντίλογο.

ΑτΚ: Το βούλευμα που σας παραπέμπει το γνωρίζετε. Η δίκη πλέον, όπως και εσείς ζητούσατε θα γίνει. Είστε έτοιμοι;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε την αθωότητα μας και να συντρίψουμε το κατηγορητήριο που έφτιαξε μία ομάδα επίορκων δικαστικών κατ’ εντολή του προηγούμενου Πρωθυπουργού και 2-3 Υπουργών του. Τι δίκη όμως ετοιμάζουν να κάνουν; Ζητούμε από την πρώτη στιγμή να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη ώστε να μάθει όλη η Ευρώπη εάν τελικά είμαστε εγκληματίες ή πολιτικοί κρατούμενοι. Θα το κάνουν; Ζητάμε να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση στο δικαστήριο οι ψευδομάρτυρες που παρέλασαν από την πίσω πόρτα των ανακριτικών γραφείων και αράδιασαν μυθεύματα σε βάρος μας που θα τα ζήλευαν και σεναριογράφοι επιθεωρήσεων. Θα το κάνουν; Έχω εμπιστοσύνη στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών. Το γεγονός ότι υπήρξε ένας Ντογιάκος και μία Κλάπα δεν σημαίνει ότι όλες οι σελίδες της δικαιοσύνης έχουν τέτοια μελανά χρώματα.

ΑτΚ: Τη διαφωνία του εισηγητή ως προς την μη παραπομπή σας ως εγκληματική οργάνωση πως την κρίνετε;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Αυτό σας είπα προηγουμένως. Ένας έντιμος δικαστής, που όπως διαβάζω στις εφημερίδες ανήκει στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, σεβόμενος την επιστημονική του κατάρτιση, διαβεβαιώνει μην αφήνοντας καμία αμφιβολία ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Μήπως τον έβαλα εγώ να τα πει αυτά; Του το επέβαλε η νομική του παιδεία και η συνείδηση ενός δικαστή που έχει ορκιστεί να απονέμει δικαιοσύνη. Έπεσαν να τον φάνε! Διέρρεαν την εισήγηση του πριν ακόμη αποφανθεί το συμβούλιο για να τον πιέσουν να την αλλάξει. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έγιναν και ραντεβού από στενό συνεργάτη του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, σε φιλικό του πρόσωπο, για να τον μεταπείσουν. Τα γράψατε άλλωστε και εσείς. Σεβάστηκε όμως τον όρκο του και έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του. Αυτή είναι η πλειοψηφία των Ελλήνων δικαστών. Οι δικαστές που θα μας δικάσουν δεν έχουν κληρωθεί ακόμη. Δεν έχει οριστεί ακόμη ούτε η ημερομηνία. Εκεί θα είστε, εκεί θα ήμαστε και θα τα δούμε όλα.

ΑτΚ: Τον προηγούμενο Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Μπάμπη Αθανασίου, τον είχατε κατηγορήσει ευθέως ότι ενορχήστρωσε με τηλεφωνήματα σε δικαστές την σκευωρία σε βάρος σας. Τότε που ήταν παντοδύναμος. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ακόμη «υπολείμματα» στο χώρο της δικαιοσύνης που «σιτιζόντουσαν» στην παράγκα του;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Μα φυσικά! Οι εκλογές έγιναν πριν 10 μέρες τι έγιναν οι υποτακτικοί του; Πέθαναν; Φυσικά όχι. Θέλω να πιστεύω όμως ότι δεν θα τολμήσει κανένας να προσπαθήσει να επηρεάσει τους δικαστές που θα κληρωθούν. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το επιτρέψουν καταρχήν οι ίδιοι αλλά και ότι δεν θα είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι όλη μέρα ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, όπως έκανε ο προηγούμενος για να φοβίζει και να τρομάζει τους δικαστές.

ΑτΚ: Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω για την διαφαινόμενη ρήξη της κυβέρνησης με τους δανειστές μας. Ποια είναι η δική σας θέση;

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Καταρχήν το μνημόνιο – κολαστήριο για τον Ελληνικό λαό πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για την πατρίδα μας. Είναι προφανές όμως ότι η αντιμετώπιση των τοκογλύφων δανειστών μας δεν μπορεί να γίνει με γελάκια και τσιμπήματα στο μάγουλο. Χρειάζονται ισχυρές γεωστρατηγικές συμμαχίες που να εξασφαλίζουν στη χώρα μας ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για τις επόμενες κινήσεις. Μην ξεγελιέστε από τις χλιαρές δήθεν δηλώσεις στήριξης των Αμερικανών. Άλλα λένε το πρωί και άλλα το απόγευμα. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο. Είναι αυτονόητο ότι κάτι τέτοιο δεν έχουν πρόθεση να εφαρμόσουν σήμερα όταν την 3η πολιτική δύναμη του τόπου την έχουν σιδηροδέσμια στις φυλακές. Ο Υπουργός Οικονομικών, κύριος Βαρουφάκης, πήγε στον Σόιμπλε υποτίθεται για να διαπραγματευτεί και το μέλημα του ήταν να πει ότι πρέπει να τον λυπηθούν, γιατί αλλιώς θα έρθει η Χρυσή Αυγή. Απεκάλεσε μάλιστα και τους 400.000 χιλιάδες ψηφοφόρους μας νεοναζιστές. Δεν τους ενδιαφέρει να σωθεί η πατρίδα μας αλλά μην τυχόν και κυβερνηθεί από την Χρυσή Αυγή. Ας το ξέρουν λοιπόν πως πολύ σύντομα αυτό θα συμβεί.

ΑτΚ: Κύριε Πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη αυτή. Η «Ακρόπολη» ήταν και θα παραμείνει φιλόξενη στις θέσεις σας.

Νικόλαος Μιχαλολιάκος: Είστε η μόνη ημερήσια εφημερίδα που το κάνει αυτό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ειδικά εσείς είστε από τους ελάχιστους δημοσιογράφους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, χωρίς ιδιοτέλεια, που σταθήκατε δίπλα μας όταν όλοι σιώπησαν ή φοβήθηκαν. Ξέρω καλά πως και πόσο το έχετε πληρώσει αυτό. Να γνωρίζεται ότι δεν είμαι αχάριστος ούτε άφιλος. Καλή δύναμη και σε όλους τους συνεργάτες σας. Έχετε τους ειλικρινείς χαιρετισμούς απ’ όλους τους βουλευτές και όλα τα στελέχη μας που διακρίνουν τον έντιμο αγώνα που κάνετε. 

 

Comments Off on Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην “Ακρόπολη της Κυριακής”: “Είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε το κατηγορητήριο που έφτιαξε μία ομάδα επίορκων δικαστικών”

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.