Ο Πρετεντέρης, ως νοσταλγός του εκσυγχρονιστή Σημίτη, ξαναχτύπησε

Ο Πρετεντέρης, ως νοσταλγός του εκσυγχρονιστή Σημίτη, ξαναχτύπησε

Θέλει ο «εκσυγχρονιστής» να κρυφτεί, αλλά το πάθος δεν τον αφήνει. Ο λόγος, φυσικά, για το «ορφανό» του Σημιτισμού, τον Πρετεντέρη, ο οποίος με ένα ακόμη κείμενό του, με τον τίτλο «Παλικαράδες», δείχνει ότι η υποτέλεια και ο ενδοτισμός της περιόδου Σημίτη εμφανίζεται και σήμερα από διαφόρους νοσταλγούς εκείνης της περιόδου. Ο Πρετεντέρης επί χρόνια αποτέλεσε έναν από τους στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Ακόμη και τώρα, που ο Σύριζα δημιουργεί ψευδαισθήσεις  μιας υποτιθέμενης σκληρής σύγκρουσης με τους δανειστές, ο Πρετεντέρης δείχνει την ενόχλησή του από οτιδήποτε θα μπορούσε να ενοχλήσει τους «νταβατζήδες» της Χώρας.

Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο ότι ο Πρετεντέρης αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκτοξευτήρες της λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να παριστάνει τον δικαστή και να μοιράζει εκατοντάδες χρόνια φυλακή στους Χρυσαυγίτες, λες και επρόκειτο για στραγάλια… Στο συγκεκριμένο άρθρο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο που αναφέραμε, ο  εν λόγω δημοσιογράφος μιλάει για «το σύνδρομο του παλικαρά», το οποίο –κατά την γνώμη του- χαρακτηρίζει όσους ανθίστανται στα ξεπουλήματα. Γράφει χαρακτηριστικά ο «φαν» του Σημίτη:

«Στο κάτω-κάτω δεν είναι παρά εκδηλώσεις ενός κεντρικού συνδρόμου της ελληνικής πολιτικής που εκτείνεται από την άκρα Δεξιά στην άκρα Αριστερά. Το σύνδρομο του παλικαρά. Του λαϊκού κουτσαβάκη, που δεν σηκώνει πολλά-πολλά, που κυκλοφορεί βλοσυρός και προκλητικός, με λυμένο ζωνάρι για καβγά, άσχετο αν τελικά τον πλακώνει ο Μπαϊρακτάρης στις σφαλιάρες. Του εθνικού μάγκα που αυτόκλητα και αναίτια αναλαμβάνει να «φυλάττει Θερμοπύλες», ακόμη και όταν δεν υπάρχει Ξέρξης στον ορίζοντα. Του καθημερινού καβγατζή που λύνει τις διαφορές του με το στόμα του, έτοιμος να φωνάξει σε εκείνον που του έκοψε τον δρόμο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Για όλους αυτούς δεν υπάρχει διαπραγμάτευση. Υπάρχει μόνο τσαμπουκάς. Είναι εκείνοι που έπαθαν εθνική επιληψία όταν άκουσαν τον Σημίτη στη Βουλή να ευχαριστεί «την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών» που βοήθησε να αποτραπεί μια σύρραξη – διότι ένας παλικαράς μόνο βρίζει και πλακώνει τους Αμερικανούς αλλά εκ του ασφαλούς και εξ αποστάσεως…».

Η φρασεολογία του είναι χαρακτηριστική: «λαϊκού κουτσαβάκη», «εθνικού μάγκα», «καθημερινού καυγατζή». Έτσι θεωρεί όσους δεν συμπεριφέρονται «πολιτισμένα», όπως αυτός, αλλά με «τσαμπουκά». Κρίμα που διαχρονικά οι Έλληνες δεν φέρονταν σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του συγκεκριμένου υπαλλήλου του Ψυχάρη και του Mega. Δεν μπορούσε, βεβαίως, να μην κουνήσει το δάχτυλο, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά ως επιληπτικούς όλους τους Έλληνες, που άκουσαν με σιχαμάρα το ανθρωπάκι Σημίτη να ευχαριστεί τις ΗΠΑ για τις ενέργειές τους πάνω σε Ελληνικό έδαφος.

Τρεις Υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού δολοφονήθηκαν εκείνο το βράδυ, η Ελληνική Σημαία υπεστάλη, αλλά όλα αυτά δεν έχουν την παραμικρή σημασία για το φάντασμα του εκσυγχρονισμού. Ας είναι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θα «συμμορφωθεί» ως προς τις υποδείξεις των δανειστών και θα νερώσει το κρασί του, οπότε μπορεί να συγκεντρώσει εξ ολοκλήρου το δηλητήριό του κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, της μόνης Γνήσιας Εθνικής και Κοινωνικής Αντιπολίτευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ     

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-pretenterhs-ws-nostalgos-tou-eksugchronisth-shmith-janachtuphse#ixzz3RHF7O5D4

Comments Off on Ο Πρετεντέρης, ως νοσταλγός του εκσυγχρονιστή Σημίτη, ξαναχτύπησε

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.