Τάκης Θεοδωρακόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ασπίδα για Ελλάδα και Ευρώπη απέναντι στους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές

Τάκης Θεοδωρακόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ασπίδα για Ελλάδα και Ευρώπη απέναντι στους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές

Άρθρο στην εφημερίδα “Εμπρός”

Στην νέα πολιτική κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην πατρίδα μας μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται σε άρθρο του στο βρετανικό περιοδικό «The Spectator» ο διάσημος Ελληνας αρθρογράφος Τάκης Θεοδωρακόπουλος. Με το γνωστό δηκτικό του ύφος, ο Sir Taki δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την «απειλή» της Ελλάδος απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την οποία τρέφει μια παλαιόθεν τεκμηριωμένη αποστροφή. «Τα καλά νέα είναι ότι το ελληνικό υπόθετο πρόκειται να ανακουφίσει την οικονομική δυσκοιλιότητα της ΕΕ. Το κακό είναι ότι υπάρχει ένας Κάστρο ανάμεσά μας, -ακριβώς όπως ο Φιντέλ πριν 56 χρόνια-, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος λαϊκιστικής. Τότε ήταν ο θείος Σαμ ο οποίος ήταν ο μπαμπούλας. Τώρα είναι η ΕΕ. Τότε η Σοβιετική αρκούδα έσπευσε προς διάσωση του Φιντέλ. Τώρα είναι ο Πούτιν. Προσωπικά, προτιμώ τον Vlad από την απρόσωπη, μη εκλεγμένη συμμορία των Βρυξελλών».

Στη συνέχεια δίνει μια εκ των έσω εικόνα των αντιδράσεων της συντηρητικής μεγαλοαστικής τάξης αλλά και μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία της διακυβερνήσεως Σαμαρά: “Η Αθήνα ήταν πολύ ήσυχη το βράδυ της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι φίλοι μου αισθάνθηκαν αποτροπιασμό για το μέγεθος της νίκης του Τσίπρα. Τους ρώτησα, τι περίμεναν μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας; Μια νίκη Σαμαρά; Ένας καλός φίλος αντέτεινε, «Αλλά ο Σαμαράς είναι ξάδελφος μου …». Λες και αυτό έκανε τα πράγματα ΟΚ. Είναι περίεργοι αυτοί οι Έλληνες. Η συμμορία των Βρυξελλών εισάγει έναν δούρειο ίππο, τον Σαμαρά, για να εκτελέσει τις διαταγές της, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται-6000 γιατροί πάνε προς τα δυτικά, και οι Έλληνες φίλοι μου είναι έκπληκτοι όταν ένας Κάστρο εμφανίζεται και κερδίζει“, σχολιάζει ο Sir Taki.

Aπό την κριτική του δεν ξεφεύγει και η πολιτική δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής, δίωξη την οποία έχει και στο παρελθόν στηλιτεύσει. Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας Σαμαρά, γράφει: “Ένας άλλος λόγος ήταν το να στρέψει η κυβέρνηση όλη την εξουσία της κατά της Χρυσής Αυγής, το λεγόμενο νεοναζιστικό κόμμα, κάτι που η Χρυσή Αυγή δεν είναι. Πολλά από τα μέλη της μαραζώνουν στη φυλακή για χαλκευμένες κατηγορίες τώρα, κάτι που θα στοιχειώνει τους Έλληνες όταν ο Τσίπρας δείξει το πραγματικό πρόσωπό του και ξεκινήσει να βάζει στη φυλακή άτομα για «αντι-ελληνικές δραστηριότητες», όπως το να μιλούν ελεύθερα κατά της μαρξιστικής πολιτικής του. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν η Χρυσή Αυγή που φρόντισε οι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές να μην εξαπλώσουν το κακό μήνυμά τους και τις δραστηριότητές τους ιδιαίτερα γύρω από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις. Απέτρεψαν εκκολαπτόμενους τζιχαντιστές και εγκληματίες που απειλούσαν τους φτωχούς, κάτι που οι πολύπαθοι Βρετανοί και Γάλλοι θα έπρεπε να έχουν κάνει εδώ και χρόνια».


Βιογραφικό

Ο Τάκης Θεοδωρακόπουλος έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Davis Cup (τένις), ενώ υπήρξε και αρχηγός της εθνικής ομάδας καράτε. Έχει κερδίσει το αμερικανικό πρωτάθλημα βετεράνων στο τζούντο δυο φορές και το 2008 ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής του τζούντο στην κατηγορία άνω των 70 ετών. Είναι αρθρογράφος στο «London Spectator» (διατηρεί τη μακροβιότερη στήλη του εμβληματικού περιοδικού), στους «Sunday Times» του Λονδίνου, στο αμερικανικό «Esquire», στο «Vanity Fair» και στο «Chronicles Magazine». Το 2002 ίδρυσε το περιοδικό «The American Conservative» με τον αμερικανό πολιτικό Pat Buchanan. Ως πολεμικός ανταποκριτής, έχει καλύψει τους πολέμους του Βιετνάμ, του Γιομ Κιπούρ και την εισβολή στην Κύπρο, το 1974.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/takhs-theodwrakopoulos-h-chrush-augh-aspida-gia-ellada-kai-eurwph-apenanti#ixzz3S0ySTjHC

Comments Off on Τάκης Θεοδωρακόπουλος: Η Χρυσή Αυγή ασπίδα για Ελλάδα και Ευρώπη απέναντι στους Μουσουλμάνους εξτρεμιστές

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.