Συριζαίος Μητρόπουλος: Μην πανηγυρίζετε σύντροφοι, Μνημόνιο υπογράψαμε! BINTEO

Ο Αλέξης Μητρόπουλος επανέλαβε τις ενστάσεις του για τη συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup. Για ακόμη μια φορά άσκησε σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας, τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα που προβλέπονται.

 «Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

«Μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα περιμένουν την περιγραφή σκληρών μέτρων. Αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα και τη σκληρότητά του αυτό το προσύμφωνο, ο λαός δεν θα αντέξει νέα μέτρα», τόνισε ο Μητρόπουλος, προσθέτοντας ότι η τελική συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις όπως «οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευση για τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς όλους στο ακέραιο και εγκαίρως», η οποία περιλαμβάνεται στο κείμενο της Παρασκευής για το χρέος, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εταίροι εκβιάζουν την Ελλάδα.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζουν για δήθεν χαλάρωση, εξαιτίας της αναφοράς του κειμένου για την επίτευξη των κατάλληλων πλεονασμάτων. Τέλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι«Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».

[youtube=http://youtu.be/slZGG8NbX7A]

http://xryshaygh.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/surizaios-mhtropoulos-mhn-panhgurizete-suntrofoi-mnhmonio-upograpsame-binte#ixzz3SYKJr7Gi

Comments Off on Συριζαίος Μητρόπουλος: Μην πανηγυρίζετε σύντροφοι, Μνημόνιο υπογράψαμε! BINTEO

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.