Γελάει ο Σόιμπλε με το χάλι των υπόδουλων κυβερνώντων: Ψευταράδες οι νυν, ανύπαρκτοι οι πρώην

Γελάει ο Σόιμπλε με το χάλι των υπόδουλων κυβερνώντων: Ψευταράδες οι νυν, ανύπαρκτοι οι πρώην

Οι διαχρονικοί στίχοι του μεγάλου σατυρικού ποιητή Γ. Σουρή “Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα…” επιβεβαιώνονται καθημερινά. Η Ελλάς παρόλο που είναι μια πλούσια χώρα με κορυφαία γεωστρατηγική θέση, ορυκτό πλούτο, γεωργία και κτηνοτροφία συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως ο απόκληρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, δέσμια των δανείων και των εθελόδουλων πολιτικών ηγεσιών.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελληνικές αντιπροσωπείες αντιμετωπίζονται με γέλια και ειρωνεία σαν τους ζητιάνους δίχως καμία αξιοπρέπεια. Χαρακτηριστικά ήταν όσα είπαν άνθρωποι του Σόιμπλε στον ανταποκριτή του Βήματος στο Βερολίνο, Νίκου Χειλά για την προσπάθεια του Γιάνη Βαρουφάκη και του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα του Eurogroup σαν δική τους νίκη. «Γελάσαμε ακούγοντας το, αλλά δεν θελήσαμε να του δώσουμε συνέχεια. Το κείμενο της συμφωνίας μιλά από μόνο του».

Παράλληλα όμως έδωσε τον τόνο και για τους ανύπαρκτους προκατόχους Σαμαρά και Βενιζέλο που έλεγαν βροντερά “Ναι σε όλα” δίχως καμία συζήτηση: «η νέα κυβέρνηση έδειξε ένα σθένος στις διαπραγματεύσεις, που ήταν εντελώς ανύπαρκτο στις προκατόχους της».

Το πιο σημαντικό όμως ήταν όσα είπε για την ισχύ του τρέχοντος προγράμματος: “…Συμφωνούμε και με την πρόταση του Βαρουφάκη για διατήρηση του 70% του σημερινού προγράμματος και την αντικατάσταση του 30% με μέτρα που θα επιλέξει ο ίδιος. Πάντα υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι τα νέα μέτρα θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερα», δεν θα γίνονται δηλαδή εις βάρος του ελληνικού προϋπολογισμού, ή των χρημάτων των δανειστών“.

Ως παράδειγμα για την «ευελιξία» ανέφερε τις αποκρατικοποιήσεις. «Αν η Αθήνα λέει, ότι η ιδιωτικοποίηση εταιριών του δημοσίου είναι ασύμφορη, επειδή δεν βρίσκει αγοραστές, ή επειδή η τιμή πώλησης είναι εξευτελιστική, εντάξει, το αποδεχόμαστε. Τότε όμως, πρέπει να αντικαταστήσει το κενό σε έσοδα που προκύπτει από τη μη πώληση με εισπράξεις από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και την πάταξη της φοροδιαφυγής». «Το βασικό για μας ήταν η αναγνώριση του τρέχοντος προγράμματος. Από την στιγμή που η Αθήνα προχώρησε σε αυτό, πρόσθεσε, δεν είχαμε κανένα λόγο πλέον να φαινόμαστε σκληροί».

Με λίγα λόγια αφού μας κάνουν την δουλειά, φαινόμαστε και εμείς θετικοί για να μην εξεγείρεται ο λαός που προδόθηκε. Υπάρχει κανείς που δεν το κατάλαβε;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/gelaei-o-soimple-me-to-chali-twn-upodoulwn-kubernwntwn-pseutarades-oi-#ixzz3SgEHZZMl

Comments Off on Γελάει ο Σόιμπλε με το χάλι των υπόδουλων κυβερνώντων: Ψευταράδες οι νυν, ανύπαρκτοι οι πρώην

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.