Μέχρι και Γερμανοί καθηγητές ιστορίας κατάλαβαν πως ο Σύριζα είναι ίδιος με το ΠΑΣΟΚ του 1981

«Πρώτη φορά αριστερά», είναι το σύνθημα που αρέσκονται να χρησιμοποιούν οι στρατευμένοι του δημοσιογραφικού και «πνευματικού» κόσμου, μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Είναι όμως «πρώτη φορά αριστερά» ή μήπως είναι «ΠΑΣΟΚ ξανά»;

Γερμανός καθηγητής Ιστορίας απαντά ανεπιφύλακτα το δεύτερο! Ο Χάιντς Ρίχτερ είναι καθηγητής σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ και σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία υπήρξε εξόχως ακριβής στις επισημάνσεις του, αποδεικνύοντας πως όχι μόνο διδάσκει αλλά έχει γίνει βαθύς γνώστης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητος.

Ο κύριος Ρίχτερ επισημαίνει ότι «οι πλούσιοι ήταν απαλλαγμένοι από φόρους από τότε που υπάρχει το ελληνικό κράτος, από το 1830», επιχειρώντας να καταδείξει το άδικο και ανισομερές του ελληνικού φορολογικού συστήματος, από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Το σημείο όμως το οποίο υπερτονίζει είναι το ακόλουθο:

«Η πολιτική κουλτούρα διαφέρει με τρόπο ώστε οι πελατειακές σχέσεις δεν είναι αντίστοιχες με εκείνες της δυτικής Ευρώπης», λέει ο Γερμανός καθηγητής και συμπληρώνει: «πρόκειται για ένα ολόκληρο κλειστό σύστημα. Και γι’ αυτό οι “συνταγές” που λειτουργούν στη δυτική Ευρώπη, δεν λειτουργούν εκεί».

Ο Χάιντς Ρίχτερ εντοπίζει την απαρχή της βαρύτατης ασθένειας του ελληνικού πολιτικού συστήματος στην περίοδο της Οθωμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Στηλιτεύει τις πελατειακές δομές του ελληνικού κράτους, εκτιμώντας πως αυτό άρχισε να δημιουργείται από την επαναστατική ακόμη περίοδο 1821-1830, ενώ άρχισε να μορφοποιείται με τον σχηματισμό των πολιτικών κομμάτων, τα οποία ο καθηγητής ισχυρίζεται πως είναι κόμματα μόνο κατ’ όνομα!

«Στην πραγματικότητα είναι πελατειακές πυραμίδες, που αποτελούνται από ηγέτες, ορισμένους υψηλά ιστάμενους και από υποδίκτυα. Οι πυραμίδες διατηρούνται με τα επονομαζόμενα “ρουσφέτια”, δηλαδή χάρες“!

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την κυβέρνηση Σύριζα στην Ελλάδα, ο καθηγητής σύγχρονης ελληνικής και κυπριακής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Μάνχαϊμ υπήρξε ξεκάθαρος: «δεν διακρίνω στο Σύριζα κάτι διαφορετικό από το παρελθόν»! Και εξηγεί: «η σημερινή κατάσταση μου θυμίζει καταπληκτικά το 1981, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου και είχε περίπου τα ίδια συνθήματα που έχε σήμερα ο Τσίπρας. Το ΠΑΣΟΚ φαινόταν τότε εξίσου αριστερό, εξίσου επαναστατικό, όσο φαίνεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε τίποτα»!

ΠΑΣΟΚ ξανά λοιπόν, κι ας προσποιούνται οι πρασινοφρουροί πως με τον Σύριζα ήρθε στην εξουσία για πρώτη φορά η Αριστερά. Ούτε οι Γερμανοί δεν τους πιστεύουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/germanos-kathhghths-istorias-kamia-diafora-o-suriza-me-to-pasok-tou-1981#ixzz3SgH8Y5yL

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Μέχρι και Γερμανοί καθηγητές ιστορίας κατάλαβαν πως ο Σύριζα είναι ίδιος με το ΠΑΣΟΚ του 1981

  1. Τα αισιόδοξα ψέματα έχουν τόσο τεράστια θεραπευτική αξία, ώστε ο γιατρός που δεν ξέρει να τα λέει με πειστικό τρόπο, έχει διαλέξει λάθος επάγγελμα.

    Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925