Σόιμπλε: Ας λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αρκεί να εφαρμόζουν το μνημόνιο

Σόιμπλε: Ας λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αρκεί να εφαρμόζουν το μνημόνιο

Γράφει ο Αντίοχος

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, και με αφορμή κάποιες αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στα λόγια ο τότε πρωθυπουργός Άντριου Παπάντριου για μια πτυχή της αμερικανικανονατοϊκής πολιτικής, Έλληνας δημοσιογράφος ρώτησε τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αν τον ανησυχεί η στάση του μεγάλου Παπατζή. Και τότε, αυτός του απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο Παπανδρέου, αλλά τι κάνει».

Κάπως έτσι εξηγείται τώρα και ο Σόιμπλε, με τους φραστικούς λεονταρισμούς των Τσιπροκαμμένων. Μιλώντας, λοιπόν, στο γερμανικό κανάλι ZDF ότι δεν τον ενδιαφέρουν όσα λένε οι βρυχόμενοι ποντικοί στις συνεντεύξεις τους, αλλά αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί πως θα πράξουν: «Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους. Με ενδιαφέρουν αυτά στα οποία έχουν δεσμευτεί».

Προφανώς, οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι κατά καιρούς ηγέτες της Ελλάδος έχουν μια έφεση στο… παραμύθι για εσωτερική κατανάλωση και τους επιτρέπουν να λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αν είναι πειθήνιοι και εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους στην πράξη!

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/soimple-as-lene-kai-kamia-koubenta-parapanw-arkei-na-efarmozoun-to-mnhmonio#ixzz3TDmIbV9B

Comments Off on Σόιμπλε: Ας λένε και καμιά κουβέντα παραπάνω, αρκεί να εφαρμόζουν το μνημόνιο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.