Νέο σκάνδαλο με παραδικαστικό άρωμα και εμπλοκή του «περιβάλλοντος Αθανασίου»

Νέο σκάνδαλο με παραδικαστικό άρωμα και εμπλοκή του «περιβάλλοντος Αθανασίου»

Το όνομα στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου εμπλέκεται σε νέα υπόθεση διαφθοράς με αποφυλακίσεις κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση των υποβρυχίων.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr έγκλειστος κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε αφού κατέθεσε την χρηματική εγγύηση 500.000 που του επέβαλε το συμβούλιο εφετών σε κρυφό λογαριασμό δικηγόρου στην Ελβετία. Μάλιστα ο κατηγορούμενος αφού αποφυλακίστηκε συνελήφθη ξανά διότι όταν παρουσιάστηκε στο Α.Τ. της περιοχής του να δώσει το «παρών» διαπιστώθηκε ότι δεν είχε καταβάλλει την εγγύηση.

Εδώ γεννάται ένα βασικό ερώτημα: Με ποιο σκοπό κατατέθηκαν τα λεφτά σε κρυφό λογαριασμό δικηγόρου στην Ελβετία χωρίς παραστατικά (δηλαδή μαύρα) αφού ποτέ δεν δόθηκαν ως εγγύηση;

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που εκθέτει για ακόμη μια φορά τον σκευωρό Αθανασίου σχετικά με τα όσα έγιναν επί υπουργίας του.

“Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, πάνω στην «αναμπουμπούλα», κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να «κουκουλώσουν» θολές υποθέσεις διαφθοράς από το παρελθόν – Για ποιο λόγο χρήματα που έπρεπε να βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, είναι κρυμμένα σε τράπεζες της Ελβετίας;  Έχουν περάσει πλέον 12 μήνες από τότε που αποκαλύφθηκε πως γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, διατηρούσε κρυφό λογαριασμό σε Ελβετική τράπεζα, στον οποίον κατηύθυνε τους πελάτες του να του καταθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, για υποθέσεις που εκδικάζοντο στην Ελλάδα!

Όμως μετά από τόσους μήνες, ο δικηγόρος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ ο επίμαχος λογαριασμός παραμένει στο απυρόβλητο, παρά τα κακουργήματα που προκύπτουν από την ύπαρξη του. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει την πάταξη της φοροδιαφυγής, του μαύρου χρήματος και μια σειρά άλλων μέτρων για να πατάξει παρόμοια φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν επιχειρηματίας, που αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων στην Ελλάδα, κλήθηκε να καταβάλλει εγγύηση ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Έτσι, ο επιχειρηματίας πείστηκε να καταβάλει τις 500.000 ευρώ στο λογαριασμό Νο CH 490024028588***- U που διατηρούσε ο δικηγόρος Ασημάκης Ασημακόπουλος στην τράπεζα UBS της Γενεύης!

Όταν όμως παρουσιάστηκε στο Α.Τ. της περιοχής του, συνελήφθη με την αιτιολογία ότι “δεν είχε καταβάλλει την εγγύηση”! Δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ, αντί να καταλήξει στο δημόσιο ταμείο, κατέληξε σε προσωπικό λογαριασμό Έλληνα δικηγόρου στην Ελβετία, χωρίς παραστατικά!

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας υπέβαλλε μήνυση και προσκόμισε τα στοιχεία, το κράτος ακόμα δεν έχει κινηθεί. Γιατί;

Πληροφορίες του Newsbomb αναφέρουν ότι με τον εν λόγω δικηγόρο, συνεργαζόταν ο κύριος Μπίρμπος, υιός του κυρίου Θεοχάρη Μπίρμπου, διευθυντή του γραφείου του τ. υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου!

Αυτό από μόνο του συνιστά ένα σοβαρότατο επιχείρημα που θα έπρεπε να έχει ηχήσει συναγερμό για τις ακαριαίες ενέργειες της πολιτείας. Θα έπρεπε ο ίδιος ο κύριος Αθανασίου να έχει παρέμβει, ώστε να μην μείνει οποιαδήποτε σκιά για τους συνεργάτες του. (sic. Σε αυτό το σημείο μήπως ο Αθανασίου παρενέβη, κατά την προσφιλή του τακτική παίρνοντας τηλέφωνο, κουκουλώνοντας την υπόθεση;)

Αντίθετα, μετά από τόσους μήνες ατιμωρησίας, όταν αδύναμοι πολίτες οδηγούνται στις φυλακές για μικροποσά, ο καθένας μπορεί να βγάλει δυσάρεστα συμπεράσματα. Υπάρχει κάποιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του κυρίου Ασημακόπουλου; Τι συμβαίνει;

Ας ελπίσουμε πως η νέα κυβέρνηση θα διαλευκάνει άμεσα αυτή την εξαιρετικά σκοτεινή υπόθεση. Για να δούμε επιτέλους με τι θράσος λειτουργούν κάποιοι τόσα χρόνια στην πλάτη της κοινωνίας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb για να διαβάσετε τον απίθανο τρόπο με τον οποίο η ελληνική δικαιοσύνη ανοίγει το δρόμο για την απαλλαγή κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και τη δημιουργία δεδικασμένου για το «ξέπλυμα» του Μιχάλη Χριστοφοράκου.”

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται το όνομα του Αθανασίου όπως και το “περιβάλλον του” σε υποθέσεις αποφυλακίσεων. Ακολουθεί το αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο η ΕΥΠ έχει καταγράψει συνομιλίες για αποφυλακίσεις με τις πλάτες του “περιβάλλοντος Μπάμπη”.

[youtube=http://youtu.be/aASGNCp0r2U]

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-skandalo-me-paradikastiko-arwma-kai-fusika-emplokh-tou-periballon-athan#ixzz3ThyJawYx

Comments Off on Νέο σκάνδαλο με παραδικαστικό άρωμα και εμπλοκή του «περιβάλλοντος Αθανασίου»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.