Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Το εκτρωματικό κομματικό μόρφωμα, το οποίο ακούει στο όνομα Ποτάμι, δείχνει σε καθημερινή βάση ότι πρόκειται για ένα πολιτικό κατασκεύασμα ειδικού σκοπού. Όταν δεν καταθέτει ερωτήσεις, οι οποίες εξυπηρετούν μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα, δείχνει την εικόνα ενός πειθήνιου οργάνου των ξένων συμφερόντων εις βάρος της Χώρας μας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί τα όσα είπε ο επικεφαλής του μορφώματος αυτού στην Κ.Ο. που διεξήχθη την Τετάρτη. «Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας-Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, όπου η προπαγάνδα της σύγχρονης παρακμής πήγαινε σύννεφο. Με φρασεολογία, η οποία είναι ενδεικτική της δουλικότητάς του απέναντι στο Βερολίνο, τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους – δεν έχει ανάγκη από εχθρούς», αναρωτώμενος στην συνέχεια «Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;».

Προφανώς, για τον εκσυγχρονιστή και οπαδό του πολυπολιτισμού Θεοδωράκη «τα ίδια και τα ίδια» είναι το καυτό ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί ούτε στο ελάχιστο. Ταυτιζόμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει την τεράστια (και διαχρονική) αξία και σημασία αυτών των δύο θεμάτων, ενώ προχωρά ακόμη πιο πέρα, κάνοντας έναν «συμψηφισμό» του Ελληνικού χρέους με τα χρωστούμενα της Γερμανίας από την κατοχική περίοδο: «Για σκεφθείτε το: Η Ελλάδα που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».

Είναι ολοφάνερο ότι η αντιπολιτευτική τακτική του Ποταμιού απέναντι στην συγκυβέρνηση δεν έχει να κάνει με την δεδομένη κωλοτούμπα της προς το Βερολίνο και τους υπόλοιπους αιματορουφήχτρες της Ελλάδος, αλλά με την προτροπή προς ακόμη μεγαλύτερη υποχωρητικότητα απέναντι στα ξένα κέντρα αποφάσεων. Φαντάζεστε, λοιπόν, γιατί ο Θεοδωράκης ήθελε τόσο πολύ να βγει στην Τρίτη θέση των περασμένων εκλογών. Μόνο που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνέθλιψε πολιτικά και στενοχώρησε τόσο αυτόν όσο και τα αφεντικά του, εγχώρια και ξένα.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stauros-theodwrakhs-oi-germanoi-einai-filoi-mas#ixzz3UCWKeFt2

Comments Off on Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.