Ο Δήμος Τρικάλων πετάει στα σκουπίδια την Ιστορία του τόπου – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Ο Δήμος Τρικάλων πετάει στα σκουπίδια την Ιστορία του τόπου - Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Ντροπή κύριε Δήμαρχε! Μία εικόνα ντροπής αντικρίζει κανείς τις τελευταίες ημέρες στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου των Τρικάλων. Δεκάδες τσουβάλια με παλιά βιβλία σαπίζουν από την βροχή και καταστρέφονται.

Δεν γνωρίζουμε από ποια υπηρεσία του Δήμου προέρχονται τα βιβλία αυτά, ούτε και γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο η Δημοτική αρχή προέβη σε αυτή την επονείδιστη ενέργεια. Αυτό που γνωρίζουμε όμως, είναι πως μέσα στα τσουβάλια αυτά υπάρχει η Ιστορία. Τοπική και Εθνική. Αρχεία τοπικών εφημερίδων, έργα τοπικών συγγραφέων, σπάνια βιβλία ιατρικής και νομικής των τελών του 19ου αιώνα και αρχών του 20ου, Τόμοι Φύλλων Εφημερίδων της Κυβερνήσεως, Βιβλία με αγορεύσεις στο Κοινοβούλιο των δεκαετιών του 1930-50, παιδικά παραμύθια, έργα κλασσικής λογοτεχνίας, Εκδόσεις του Τρικαλινού ημερολογίου και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκονται πεταμένα και καταστρέφονται.

Ελπίζουμε ο κ. Δήμαρχος να μας απαντήσει και να μην ακολουθήσει την τακτική του προκατόχου του που «δεν μιλούσε με φασίστες». Ο πολιτισμός και η ιστορία αφορούν όλους μας, ασχέτως ιδεολογικών και πολιτικών τοποθετήσεων. Ελπίζουμε να δώσει μια πειστική απάντηση η Δημοτική αρχή, γιατί συμβαίνει αυτό το πολιτιστικό έγκλημα στην πόλη μας. Ελπίζουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να γίνει μια προσπάθεια να μην πεταχτούν τα βιβλία αυτά, και να γίνει τουλάχιστον μια προσπάθεια αποκατάστασης της πολύ μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή προτείνει στην Δημοτική αρχή,(αλλά και στην κάθε αυτοδιοικητική αρχή) αν έχουν και άλλες υπηρεσίες βιβλία που δεν χρειάζονται ή τους «πιάνουν χώρο», να κάνουν σε συνεργασία με τους βιβλιοπώλες της πόλης μας μια «αγορά βιβλίου», όπου τα βιβλία αυτά θα πωλούνται -μαζί με άλλα- σε πολύ χαμηλές τιμές. Το να πετιούνται βιβλία αποτελεί ντροπή σε κάθε περίπτωση.

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει κάθε προσπάθεια στήριξης του πολιτισμού και της ιστορίας και θα είναι εδώ για να καταγγέλλει, αλλά και να προτείνει.

Τ.Ο. Τρικάλων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-dhmos-trikkaiwn-petaei-sta-skoupidia-thn-istoria-tou-topou-apokaluptikes#ixzz3Vx5nGuFO

Comments Off on Ο Δήμος Τρικάλων πετάει στα σκουπίδια την Ιστορία του τόπου – Αποκαλυπτικές φωτογραφίες

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.