Ο Βαρουφάκης που έγινε… Μπαρουφάκης

Ο Βαρουφάκης που έγινε… Μπαρουφάκης

Ανέκαθεν το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο κατασκεύαζε διαφόρων ειδών είδωλα, επειδή αυτά βοηθούν στην διαχείριση του κοινωνικού ελέγχου. Όσο πιο ουσιαστικά ανενημέρωτος και πνευματικά ακαλλιέργητος είναι ο Λαός, τόσο πιο αποτελεσματικά στην αποστολή τους αποδεικνύονται αυτά τα είδωλα. Όταν 

ο Λαός αρχίζει να αμφισβητεί αυτά τα κατασκευασμένα είδωλα, τότε το σύστημα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τα συντρίψει σε δημόσια θέα, κερδοσκοπώντας με την πτώση τους όσο αποτελεσματικά είχε κερδοσκοπήσει και με την άνοδό τους.

Η ιστορία με τους κατά καιρούς «καταλληλότερους», οι οποίοι στην συνέχεια γίνονται βδελύγματα και απόβλητοι, αποτελεί πηγή διδαγμάτων για πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα τέτοιο κατασκευασμένο είδωλο, με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, είναι και ο Βαρουφάκης. Ο τύπος αποτελεί τον ορισμό του «ψώνιου», συμπεριφέρεται ως φελλός, αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι είναι αριστουργηματική μεγαλοφυΐα. Έχει σοβαρό πρόβλημα ναρκισσισμού και εγωπάθειας και η όλη του συμπεριφορά δείχνει ότι «έχει χάσει την μπάλα». Φωτογραφίζεται σαν… μοντέλο για το Paris Match και μετά, βλέποντας την γενική κατακραυγή που προκάλεσε η προκλητικού περιεχομένου αυτή φωτογράφηση, δηλώνει ότι μετάνιωσε (!) για την φωτογράφιση, ότι η αισθητική των φωτογραφιών δεν του αρέσει (!!), αλλά θυσιάστηκε (!!!) επειδή οι φωτογραφίες θα συνόδευαν ένα πολύ καλό κείμενο για την Ελλάδα… Εγκλωβισμένος μέσα στην μεγαλομανία του ο φαιδρός αυτός μεγαλοαστός δεν υπολόγιζε ότι το γαλλικό περιοδικό θα τον «καθαρίσει» σαν βρασμένο αυγό, γιατί δεν δέχεται να του χαλάει το όνομα ο κάθε τυχάρπαστος και επίδοξος φιγουρατζής.

Βγήκαν, λοιπόν, οι Γάλλοι και αποκάλυψαν ότι πρώτα έγινε η φωτογράφηση και μετά του πήραν την συνέντευξη! Και όχι μόνον αυτό, αλλά αποκάλυψαν ότι το αφιέρωμα έγινε εν όψει της κυκλοφορίας στα γαλλικά ενός βιβλίου του Βαρουφάκη! Στην ουσία, δηλαδή, επρόκειτο για γκρίζα διαφήμιση του Γάλλου εκδότη του Μπαρουφάκη και όχι κάποιο υποτιθέμενο «εθνικό συμφέρον». Ο Βαρουφάκης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εμπορικό προϊόν για τηλεοπτική κατανάλωση και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί για την ιδιωτική προβολή του, όσο περισσότερο μπορεί, και για όσο χρονικό διάστημα περνάει ακόμη η μπογιά του. Γιατί η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Ο Τσίπρας έκρινε ότι ο γιαλαντζί «σφίχτερμαν» είναι καλός για να του κάνει παρέα σε κυριακάτικη βόλτα για «κοψίδια» στο Παγκράτι, όχι όμως για να τον συνοδεύσει στην σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών και να λειτουργήσει ως σύμβουλός του στην άτυπη διάσκεψη που θα επακολουθούσε.

Το είχε πει, άλλωστε, ο Δραγασάκης σε τηλεοπτική του εμφάνιση την παραμονή της συνόδου κορυφής: για τον υπουργό Οικονομικών η μετάβαση από την ακαδημαϊκή καριέρα στην πολιτική έχει κάποιες δυσκολίες… Σφάξιμο με το βαμβάκι, δηλαδή. Ο Τσίπρας πήρε μαζί του τον Δραγασάκη παραγκωνίζοντας τον εμφανώς χολωμένο Βαρουφάκη. Την ίδια ημέρα, όμως, υπέστη και τον πιο βαρύ δημόσιο εξευτελισμό με την εμφάνισή του στο διασημότερο «τοκ σόου» της γερμανικής ARD. Αποδείχτηκε όχι απλά ότι δικαίως αποκαλείται Μπαρουφάκης, αλλά και το πόσο «κότα» είναι στην πραγματικότητα. Του έπαιξαν το βίντεο με την γνωστή χειρονομία και αντί να πει ότι αυτό συνέβη το 2013, και η χειρονομία αναφερόταν στο 2010 και είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο, άρχισε να λέει πως αυτό δεν συνέβη ποτέ και ότι το βίντεο ήταν κατασκευασμένο! Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι τον αντιμετώπισαν ψύχραιμα και με μια συγκαταβατική ειρωνεία, που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να κρύψουν, ενώ στο τέλος της εκπομπής είπαν ότι οι τεχνικοί τους λένε ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση στο βίντεο.

Ο ίδιος ο Βαρουφάκης αναγκάστηκε να βάλει στο twitter το επίμαχο βίντεο, ισχυριζόμενος ότι η επίμαχη χειρονομία έγινε, αλλά δεν αφορούσε την Γερμανία. Όποιος όμως βλέπει το βίντεο, ακούει τον Βαρουφάκη να λέει ότι κατά την άποψή του η Ελλάδα έπρεπε να κηρύξει χρεωκοπία εντός του ευρώ τον Ιανουάριο του 2010 και μετά να πει στην Γερμανία «τώρα, λύσε μόνη σου αυτό το πρόβλημα». Αμέσως μετά έκανε την γνωστή χειρονομία. Στην Γερμανία αναφερόταν και σε κανέναν άλλο, κι αυτό είναι σαφέστατο. Μιλώντας για αλλοιωμένο βίντεο έδειξε πόσο «κότα» και «ρόμπα» είναι. Κι έγινε δυο φορές «ρόμπα» όταν, αντί να σιωπήσει, επανήλθε μετά την σατιρική εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, που τον ξεφτίλιζε με στυλ, και απαίτησε από τον δημοσιογράφο του «τοκ σόου» να του ζητήσει συγγνώμη, «επειδή χρησιμοποίησε ένα αλλοιωμένο βίντεο για να κάνει να σιωπήσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή»!

Είναι προφανές ότι, όπως γράψαμε και προηγουμένως, «έχει χάσει την μπάλα», κάνοντας την μια γκάφα μετά την άλλη, ακόμα και στο πεδίο της επικοινωνίας και της αυτοπροβολής. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την αποπομπή του από το υπουργείο. Όμως, για να μπορέσει να ξεφορτωθεί αυτό το «νούμερο» ο Τσίπρας, θα πρέπει να καταβάλει κάποιο πολιτικό τίμημα αγνώστου κόστους, γιατί ο Βαρουφάκης δεν πρόκειται να φύγει «αναίμακτα», δίχως να χύσει το δηλητήριό του προς τους πρώην «συντρόφους του», και είναι πολύ πιθανόν να αποκαλύψει πράγματα επιζήμια για την κυβέρνηση.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-baroufakhs-pou-egine-mparoufakhs#ixzz3W8bgHlbf

 

Comments Off on Ο Βαρουφάκης που έγινε… Μπαρουφάκης

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.