Διπλό χαστούκι στην Ουάσινγκτον: Παρά τις υποσχέσεις για το μισό Αιγαίο, οι αμερικανοί «έφτυσαν» τους Συριζαίους

Διπλό χαστούκι στην Ουάσινγκτον: Παρά τις υποσχέσεις για το μισό Αιγαίο, οι αμερικανοί «έφτυσαν» τους Συριζαίους

Στην επίσκεψη της Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο υπουργός, Πάνος Καμμένος, τις είπε ότι προσδοκεί ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ από τις ΗΠΑ. Στην γραμμή αυτή ήρθαν μάλιστα και οι μεταγενέστερες δηλώσεις του ιδίου ότι προτίθεται να δώσει το Αιγαίο στους αμερικανούς καθώς και η απευθείας ανάθεση 500 εκατ. δολαρίων για αεροπλάνα μισού αιώνα.

Θα περίμενε κανείς ότι οι γονυκλισίες των συγκυβερνώντων ενώπιον των αμερικανών θα είχαν κάποια – έστω και ελάχιστη – ανταπόκριση. Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, (παρότι οι κακές γλώσσες λένε ότι σύρθηκε) πήγε ο Βαρουφάκης στο Αμέρικα. Για να συναντήσει, δηλαδή, αυτούς που είχαν λάβει υποσχέσεις για υδρογονάνθρακες και μία πρόγευση με 500 εκ. δολάρια και υποτίθεται ότι θα είχαν μαλακώσει.

Η συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ δεν απέδωσε τα προσδωκώμενα, αφού η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ όχι μόνο δεν ήθελε να ακούσει, αλλά αντιθέτως έβαλε τον Βαρουφάκη να υποσχεθεί πληρωμές «εις το διηνεκές» και να απαιτήσει μόνος του εξονυχιστικό έλεγχο από την τρόικα. Ακολούθως, μάλλον επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, συναντήθηκε με τον Νέιθαν Σιτς, υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιο για διεθνείς υποθέσεις.

Στην εν λόγω συνάντηση, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Βαρουφάκης «παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει» και «ζήτησε τη διαμεσολάβηση της Αμερικής ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες αχρείαστων τριβών». Κοινώς παρουσίασε τα μέτρα και ζήτησε έλεος. Όμως η απάντηση του αμερικανού αξιωματούχου ήταν απαίτηση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Κοινώς μέτρα, τρόικα και… ησυχία! 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/diplo-chastouki-sthn-ouasingkton-para-tis-uposcheseis-gia-to-miso-aigaio-oi#ixzz3WelYyXD1

Comments Off on Διπλό χαστούκι στην Ουάσινγκτον: Παρά τις υποσχέσεις για το μισό Αιγαίο, οι αμερικανοί «έφτυσαν» τους Συριζαίους

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.