Προδοσία “σύντροφοι”: Η Κούβα έγινε εξάρτημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Προδοσία “σύντροφοι”: Η Κούβα έγινε εξάρτημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Με ραγδαίο ρυθμό βελτιώνονται οι αμερικανο-κουβανικές σχέσεις. Έτσι, μετά το «ιστορικό» -όπως χαρακτηρίστηκε- τηλεφώνημα του Ομπάμα προς τον Κάστρο, οι δύο άνδρες είχαν σύντομη συνάντηση και αντάλλαξαν χειραψία, την Παρασκευή στον Παναμά όπου βρίσκονται για τη Σύνοδο της Αμερικής. Επίσης, χθες συναντήθηκαν ξανά «στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών από το 1956, δηλαδή πέντε χρόνια πριν από τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας.

Παράλληλα, ο Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε με τον γγ του ΟΗΕ και με τον πρόεδρο του αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Τομ Ντόνοχιου, προφανώς για να συζητήσουν για μπίζνες.

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άρχισε τις ενέργειες για την διαγραφή της Κούβας από την αμερικανική λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

(ΥΓ) 1: Λέτε με τη… φόρα που έχει πάρει ο Ομπάμα να κανονίσει καμιά συνάντηση και με τον… Κουτσούμπα;

(ΥΓ) 2: Σύντροφοι, πάλι χάσατε! Τι να φταίει άραγε; Μήπως ξόφλησε ο μαρξισμός-λενινισμός και δεν το’ χετε πάρει χαμπάρι;

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prodosia-suntrofoi-h-kouba-egine-ejarthma-tou-amerikanikou-imperialismou#ixzz3XDRE0Wcp

Comments Off on Προδοσία “σύντροφοι”: Η Κούβα έγινε εξάρτημα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού

Filed under Διεθνή

Comments are closed.