«Περίεργη» δήλωση Τσίπρα για «μπαχαλάκηδες»: «Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτορες μυστικών υπηρεσιών»

«Περίεργη» δήλωση Τσίπρα για «μπαχαλάκηδες»: «Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτορες μυστικών υπηρεσιών»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του Τσίπρα, η οποία όμως πέρασε σχεδόν απαρατήρητη σε σχέση με τα υπόλοιπα λεγόμενά του, στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον κομματικό ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το φαινόμενο των παρακρατικών κύκλων, οι οποίοι δρουν είτε με ντόπια στοιχεία είτε με «ενισχύσεις» από το εξωτερικό.

Απαντώντας στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη για τη στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 15ης Ιουλίου ενάντια στην νέα μνημονιακή συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας ακούστηκε να θυμώνει και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι δεν κάλυψαν την «άλλη πλευρά των γεγονότων», δηλαδή ότι συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί για «μια συρροή από βόμβες που εξερράγησαν μπροστά στον κόσμο». «Δεν ήταν μετανάστες στη χώρα. Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτορες κέντρων μυστικών υπηρεσιών, θα αποδειχθεί αυτό. Μπορεί να ήταν αλληλέγγυοι, δεν με ενδιαφέρει… Πρέπει να καταλάβουμε ότι ορισμένες ενέργειες ή κινήσεις, αντικειμενικά λέω, όχι συνειδητά, λειτουργούν προβοκατόρικα. Τότε λοιπόν η δημοκρατική αστυνομία τι πρέπει να κάνει σε μια διαδήλωση που κινδυνεύουν οι διαδηλωτές να καούν ζωντανοί; Πρέπει να το αφήσει να εξελιχθεί μέχρι να καεί και να σκοτωθεί άνθρωπος;», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Στον Τσίπρα ανέλαβε να απαντήσει η ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ, η «Εφημερίδα των Συντακτών», μια απάντηση η οποία ξεκινά ως εξής: «Δεν φάνηκε καλά πληροφορημένος ο πρωθυπουργός σχετικά με την αστυνομική καταστολή στη συνέντευξή του “Στο Κόκκινο”».

Στην συνέχεια η φυλλάδα δίνει την δική της εκδοχή για τις συλλήψεις, η οποία δεν μας ενδιαφέρει, όπως δεν μας ενδιαφέρει, επίσης, ότι από «τα αριστερά» επιτέθηκαν στον Τσίπρα και την κυβέρνηση οι νομικοί Κώστας Παπαδάκης και Γιάννα Κούρτοβικ, γνωστοί τόσο για τις αντιεθνικιστικές τους απόψεις καθώς και για την υπεράσπιση τρομοκρατών. Ως εκ τούτου, δεν μας ενδιαφέρει ό,τι κι αν λένε.

Το ζητούμενο είναι άλλο. Ότι ο ίδιος ο Τσίπρας (άθελά του άραγε;) αναγκάζεται ουσιαστικά να παραδεχθεί ότι στην Χώρα μας κινούνται «προβοκάτορες κέντρων μυστικών υπηρεσιών». Ανεξάρτητα αν «του ξέφυγε» ή αν το έκανε για λόγους αυτοσυντήρησης της δικής του κυβερνητικής εξουσίας, ξεδιπλώνεται πλέον ο Μίτος της Αριάδνης, ο οποίος οδηγεί σε ξεκάθαρα παρακρατικές ομάδες «αντιφασιστών», τόσο εγχώριων όσο και «εισαγόμενων», οι οποίοι παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια της εξουσίας. Τώρα, αν σ΄αυτά τα βρώμικα παιχνίδια οι διάφορες εξουσιαστικές κλίκες του καθεστώτος αντιμάχονται μεταξύ τους για την καλύτερη διαφήμιση, εξυπηρέτηση και προώθηση των δικών τους στενών συντηρητικών συμφερόντων και «βγάζουν στην φόρα» τα… ανδραγαθήματά τους, είναι χρήσιμο μόνο ως προς τα αποκαλυπτήρια των βρώμικων σκοπών τους.

Αυτό που μένει, είναι μια κυβέρνηση η οποία έχει χάσει εντελώς τον μπούσουλα και σκοτεινές και υποχθόνιες παρακρατικές δυνάμεις, οι οποίες πολλές φορές αυτονομούνται και αποκτούν την πεποίθηση ότι μπορούν να λειτουργήσουν και πέρα από τις όποιες κυβερνητικές εντολές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periergh-dhlwsh-tsipra-gia-mpachalakhdes-den-jerw-an-htan-probokatores-kent#ixzz3hV1MdfFD

Comments Off on «Περίεργη» δήλωση Τσίπρα για «μπαχαλάκηδες»: «Δεν ξέρω αν ήταν προβοκάτορες μυστικών υπηρεσιών»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.