Απειλούν με “κούρεμα” καταθέσεων» οι νεομνημονιακοί συριζαίοι για να δικαιολογήσουν άλλη μία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Απειλούν με “κούρεμα” καταθέσεων» οι νεομνημονιακοί συριζαίοι για να δικαιολογήσουν άλλη μία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Τις μετοχές σας στην JP Morgan να «κουρέψετε»!

Πλήθος σημερινών δημοσιευμάτων αναφέρονται στην συνάντηση των τροϊκανών με τον Στουρνάρα και τα σενάρια ανακεφαλαιοποίησης των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, προκειμένου να «αποφευχθεί το κούρεμα των καταθέσεων». Σύμφωνα με τα καθεστωτικά δημοσιεύματα υπάρχουν δύο βασικά σενάρια:

  1. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέσω ΤΧΣ και συνεπώς το κόστος το αναλαμβάνει το Δημόσιο (δηλαδή οι Έλληνες πολίτες) και άρα αποκλείεται το «κούρεμα»
  2. Η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέσω ESM και συνεπώς το σενάριο του «κουρέματος» μπαίνει δυναμικά στο «τραπέζι».

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να δημιουργηθεί μία “bad bank” που θα αναλάβει τα πάσης φύσεως «κόκκινα δάνεια», προκειμένου να «εξυγιανθεί» το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Τι συνέβη λοιπόν; Πολύ απλά οι τράπεζες χορηγούσαν εδώ και χρόνια δάνεια και θαλασσοδάνεια σε ημέτερους πολιτικών κομμάτων, κόμματα, ιδρύματα κομμάτων, κανάλια κλπ. Όλα αυτά τα δάνεια, δόθηκαν από τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και πλέον δεν υφίστανται. Αυτό δημιουργεί το λογιστικό χάσμα ανάμεσα στα ταμειακά διαθέσιμα των τραπεζών και τις καταθέσεις που φαίνεται να έχουν, δημιουργώντας την ανάγκη για «ανακεφαλαιοποίηση».

Επειδή, λοιπόν, οι τραπεζίτες δάνειζαν αφειδώς και ακρίτως τους πολιτικάντηδες και τους φίλους τους με τις καταθέσεις των Ελλήνων, τώρα οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν την διάσωσή τους. Κοινώς να πληρώσουν εις διπλούν την κακοδιαχείρηση των τραπεζιτών.

Και για όσα «κόκκινα δάνεια» ανταποκρίνονται σε Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους λόγω Μνημονίου, θα πωληθεί το δάνειό τους σε κάποια ΞΕΝΗ εισπρακτική εταιρεία, προκειμένου να τους πιέσει αυτή για την αποπληρωμή ή να αρχίσει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς κατοικιών.

25 δισ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβρη πρέπει να εισπράξουν οι τράπεζες και αυτό θα γίνει είτε μέσω των Ελλήνων καταθετών («κούρεμα»), είτε μέσω των Ελλήνων φορολογουμένων (δάνειο για ανακεφαλαιοποίηση), είτε και τα δύο ταυτόχρονα. Αυτά, προκειμένου να «διασωθεί» το τραπεζικό σύστημα που «τζόγαρε» τις καταθέσεις των Ελλήνων και τις έχασε ή που τις χάρισε στους πολιτικούς απατεώνες και τους φίλους τους.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα προκειμένου να εισπράξει τα προϊόντα της φοροδιαφυγής ή να αναγκάσει τα πολιτικά κόμματα να πληρώσουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάνε σε δάνεια, ΔΕΚΟ και ασφαλιστικά ταμεία. Δεν κάνει τίποτα προκειμένου να διαλευκάνει πλήρως την υπόθεση με τις διάφορες λίστες καταθετών στο εξωτερικό, όπου λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έχει ο μέσος δευτεροκλασάτος πολιτικός παράγοντας των κομμάτων του μνημονιακού τόξου, για να μην αναφέρουμε τους μηδενικούς λογαριασμούς, που σύμφωνα με τον Φαλτσιάνι κρύβουν την διακίνηση μαύρου χρήματος.

Στο κάτω κάτω, μας κυβερνά αυτή τη στιγμή το κόμμα των αριστερών εκατομμυριούχων, με άπειρες καταθέσεις στο εξωτερικό και μερίδια στους πυλώνες του καπιταλισμού. Γιατί δεν κάνουν ένα «κούρεμα» των μεριδίων τους, αντί να απαιτούν τις καταθέσεις – προϊόν πολύχρονης σκληρής εργασίας των Ελλήνων; Και αν κάνουν λόγο περί “λαϊκισμού”, ας το δούν ως μία κίνηση καλής θελήσεως απέναντι σε έναν Λαό, ο οποίος πένεται και δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από τους πολιτικούς απατεώνες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeiloun-me-kourema-katathesewn-oi-neomnhmoniakoi-surizaioi-gia-na-dikaiolo#ixzz3haAHTkmr

Comments Off on Απειλούν με “κούρεμα” καταθέσεων» οι νεομνημονιακοί συριζαίοι για να δικαιολογήσουν άλλη μία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.