Σταθάκης: “Ο ESM έδεσε την Ελλάδα για 30 χρόνια” – Εις το διηνεκές αφαίμαξη της Πατρίδας μας από τους τοκογλύφους

Σταθάκης: “Ο ESM έδεσε την Ελλάδα για 30 χρόνια” - Εις το διηνεκές αφαίμαξη της Πατρίδας μας από τους τοκογλύφους

Θυμάστε που οι συριζαίοι λέγαν προεκλογικά ότι θα σκίσουν τα μνημόνια; Τελικά φορτώσανε την Πατρίδα μας με Μνημόνιο για 30 χρόνια. Αυτό παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Συγκεκριμένα είπε:

«Η συμφωνία, επισημαίνει, προβλέπει ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και ένα επιπλέον αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ. Περιλαμβάνει ένα νέο μακροχρόνιο δάνειο –με ορίζοντα 30ετίας– από τον ESM, που θα αντικαταστήσει τον βραχυχρόνιο δανεισμό της ελληνικής οικονομίας από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και με τη συμφωνία επέρχεται μίνι αναδιάρθρωση χρέους, καθώς θα εξαγοραστούν έτσι προηγούμενα δάνεια της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει προοπτική για μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που ζητάει εδώ και καιρό και το ΔΝΤ».

Στο διάστημα μεταξύ της προεκλογικής περιόδου και του πρώτου μήνα της «πρώτης φοράς Αριστερά» διακυβέρνησης, δύο ήταν οι σημαντικές – και αντιφατικές – δηλώσεις των συριζαίων. Η μία ήταν όταν θα «σκίσουν» τα μνημόνια και η άλλη ότι θα πληρώνουν «εις το διηνεκές» τους διεθνείς τοκογλύφους. Τελικά από ότι φάνηκε η αληθινή δήλωση ήταν η δεύτερη, αφού η χώρα μας δένεται για άλλα τριάντα (!) χρόνια με σκληρό μνημόνιο και αλλεπάλληλα πακέτα εξοντωτικών μέτρων εναντίον του Ελληνικού Λαού.

Σχετικά με το ζήτημα το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Ο Σύριζα έδεσε την Ελλάδα με τα δεσμά του ESM για 30 χρόνια και παρέδωσε τον εθνικό μας πλούτο στους τοκογλύφους

Η Χρυσή Αυγή προειδοποιούσε για μήνες πώς ο Τσίπρας είναι ενεργούμενο των διεθνών τοκογλύφων με την αποστολή να δέσει την χώρα για δεκαετίες με τα δεσμά ενός νέου, επαχθέστερου μνημονίου και δυστυχώς επαληθευθήκαμε πλήρως.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/stathakhs-o-esm-edese-thn-ellada-gia-30-chronia-eis-to-dihnekes-afaimajh-th#ixzz3haB6DYAH

Comments Off on Σταθάκης: “Ο ESM έδεσε την Ελλάδα για 30 χρόνια” – Εις το διηνεκές αφαίμαξη της Πατρίδας μας από τους τοκογλύφους

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.