Ιανουάριος 2013: Όταν ο Mr. Tsipras κατακτούσε την… Αμέρικα!

Ιανουάριος 2013: Όταν ο Mr. Tsipras κατακτούσε την... Αμέρικα!

Υπενθυμίζει ο Αντίοχος

Συνεχίζουμε σήμερα να βγάζουμε από το πλουσιότατο αρχείο μας λαβράκια, σχετικά με την μνημονιακή στροφή του mister Tsipra, που δεν έγινε τώρα, αλλά προ… 2 ½ ετών, όταν είχε ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση από την Αμέρικα. Ας δούμε, λοιπόν, τη σημασία της επίσκεψής του στο παγκόσμιο κέντρο λήψης των αποφάσεων, όπως το περιγράφει ο ίδιος:

ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ LEADER OF SYRIZA!

Στην Ουάσινγκτον βρέθηκε χθες ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA (ο χαρακτηρισμός ανήκει σ’ αυτούς που τον κάλεσαν στην Αμέρικα) κι έκανε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την επίσκεψή του.

Εν αρχή, εγκωμίασε τον… προοδευτικό πλανητάρχη και την… κοινωνική του πολιτική, την οποία παρουσίασε ως παράδειγμα προς μίμηση:

«Πρώτα απ’ όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο την στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο «κοινωνική δικαιοσύνη», ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο».

Εν συνεχεία, ο… leader of SYRIZA, δήλωσε πως ήρθε στη μητρόπολη του καπιταλισμού για να αποκτήσει… εμπειρίες και αναφέρθηκε στους κοινούς προβληματισμούς και στα κοινά ενδιαφέροντα που έχει με τους… Αμερικανούς:

«Βασικός στόχος των επαφών μου στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη είναι η απόκτηση εμπειριών σε μια χώρα που διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, αλλά ταυτόχρονα και η δυνατότητα να καταθέσουμε τις απόψεις μας, τις θέσεις μας, την εναλλακτική μας πρόταση για την έξοδο από την κρίση που αφορά τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη. Πιστεύω ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα, διότι αυτή την στιγμή η πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, η πολιτική της ύφεσης -συνολικά στην Ευρώπη-, δημιουργεί κινδύνους αστάθειας της παγκόσμιας οικονομίας. Και πιστεύω ότι η εναλλακτική μας πρόταση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, καθ’ ότι η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή, αφορά συνολικά την Ευρώπη και κατά μία έννοια αφορά όλους όσοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες». 

Τέλος, αναφέρθηκε στις ομιλίες που θα πραγματοποιήσει, αλλά και στις επαφές του με την «ηγεσία του ΔΝΤ» (δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων…), αλλά και με «εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ». Ιδού η ομολογία του: «Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σ’ ένα κοινό που παίζει σημαντικό ρόλο, στο Brookings Institution, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ταυτόχρονα, έχω τη δυνατότητα να απευθυνθώ στην Ελληνική Ομογένεια, αλλά και σε σημαίνοντες παράγοντες της πολιτικής ζωής. Θα συναντηθώ επίσης με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Νομίζω ότι αυτή η δυνατότητα, για μας είναι σημαντική και αξιολογώ ως πολύ σημαντικό επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με ένα εκπρόσωπο της Αριστεράς στην Ελλάδα…».

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω, υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση ότι ο αμερικανοκομμουνιστής Alexis είναι πλέον ο άνθρωπος των Αμερικανοσιωνιστών στην Ελλάδα;

Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/24-ianouariou-2013-otan-o-mister-tsipras-kataktouse-thn-amerika#ixzz3heTHtSiG

Comments Off on Ιανουάριος 2013: Όταν ο Mr. Tsipras κατακτούσε την… Αμέρικα!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.