Συμμορία από ρομά (με στολές αστυνομικών!) καταλήστευε την Δυτική Αττική – Να τους υιοθετήσει η κυρα-Τασία…

Συμμορία από ρομά (με στολές αστυνομικών!) καταλήστευε την Δυτική Αττική - Να τους υιοθετήσει η κυρα-Τασία...

Εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί και χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα

Στη δημοσιότητα, έδωσε η Αστυνομία,τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες, κλοπές και απάτες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 24-7-2015 στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι).

Οι συγκεκριμένοι εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί και χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα. Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αφού προσέγγιζαν πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, προέβαιναν σε «δήθεν» αστυνομικές ενέργειες, όπως έλεγχο στοιχείων ταυτότητας, σωματική έρευνα κλπ.

Οι δράστες κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών αποσπούσαν χρηματικά ποσά από τα θύματά τους και στη συνέχεια τρέπονταν σε φυγή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των παθόντων, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι με την παραπάνω μέθοδο έχουν διαπράξει στις περιοχές του Ιλίου, των Άνω Λιοσίων, των Αγίων Αναργύρων, του Χαϊδαρίου και του Ασπροπύργου τέσσερις (4) ληστείες, τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απάτες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: 

Α) ΔΙΑΜΑΝΤΗ Ιωάννη του Βασιλείου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα.

Β) ΔΙΑΜΑΝΤΗ Δημήτριο του Βασιλείου και της Αικατερίνης, που γεννήθηκε το 1983 στα Άνω Λιόσια Αττικής.

Γ) ΠΑΝΤΖΙΟ ή ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Νικόλαο ή Βασίλειο του Κωνσταντίνου ή Παναγιώτη και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 30-1-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στην πληρέστερη διερεύνηση των εκκρεμών υποθέσεων, στη διακρίβωση των στοιχείων των λοιπών συνεργών τους και τη σύλληψη αυτών και στην εξιχνίαση κι άλλων παρόμοιων εγκλημάτων μέσω της αναγνώρισής τους.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -720- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με μεγαφωνική εγκατάσταση.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αντιποίηση αρχής, ληστείες, κλοπές και απάτη, από άτομα που ενεργούν από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους συνεχίζονται.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/summoria-apo-roma-me-stoles-astunomikwn-katalhsteue-thn-dutikh-attikh-na-to#ixzz3hbh0PYfK

Comments Off on Συμμορία από ρομά (με στολές αστυνομικών!) καταλήστευε την Δυτική Αττική – Να τους υιοθετήσει η κυρα-Τασία…

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.