Σύριζα εναντίον Σύριζα υπό τον φόβο της ανόδου της Χρυσής Αυγής

Σύριζα εναντίον Σύριζα υπό τον φόβο της ανόδου της Χρυσής Αυγής

Άρθρο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Η απαρέγκλιτη από το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον πολιτική σταδιοδρομία του Λαϊκού Συνδέσμου κατά τα τρία έτη εκπροσώπησης του στην ελληνική βουλή έχει διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό τοπίο, το οποίο από τη μία μεριά απαρτίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του μνημόνιου και από την άλλη από τη Χρυσή Αυγή, που έμπρακτα εναντιώνεται απέναντι σε κάθε είδους «συμφωνία με τους εταίρους». Αυτή η -ας μας επιτραπεί η έκφραση- μονοπωλιακή εκπροσώπηση του αγώνα κατά της μνημονιακής λαίλαπας όχι μόνο ξεγυμνώνει πολιτικά όλα τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά εξουδετερώνει την όποια επιρροή ασκούσαν εντός της ελληνικής κοινωνίας πρόσωπα και σχηματισμοί, που μέχρι και την ημέρα της υπογραφής του τρίτου μνημονίου από το παριστάνανε εκ του ασφαλούς την ιδανική λύση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τοκογλύφων δανειστών.

Αυτό που σήμερα, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι ενώ το κυβερνών κόμμα έχει πλέον πλήρως υποταχθεί στην τρόικα και ήδη προετοιμάζεται για να εφαρμόσει τα αιματηρά μέτρα, όλη η ειδησεογραφία και η σχετική αρθρογραφία στον ηλεκτρονικό κι έντυπο Τύπου παραλείπει να σχολιάζει την σκληρή κριτική που ασκεί η Χρυσή Αυγή στη συγκυβέρνηση, αλλά δεν παραλείπει να σχολιάζει την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος ασχολείται με τις γραφικότητες και τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του κ. Λαφαζάνη, αποκρύπτοντας έτσι από την κοινή γνώμη πως η μοναδική πολιτική δύναμη που δικαιούται να μιλάει για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων είναι η Χρυσή Αυγή, η μόνη δηλαδή που δεν τα ψήφισε!

Αντιθέτως, για να παραμείνει αλώβητος ο ΣΥΡΙΖΑ από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει λόγω της ενσωμάτωσης του στο μνημονιακό μπλοκ και για να ελέγξει τις όποιες διαρροές, αλλά και για να διατηρήσει τα εκλογικά του ποσοστά στα ίδια επίπεδα με αυτά που τον οδήγησαν στην εξουσία, φροντίζει ώστε αυτή η κριτική που ασκείται από τα ίδια του τα στελέχη να χαίρει της αντίστοιχης προβολής από τα ΜΜΕ, ούτως ώστε να πλανάται η απατηλή εικόνα της αντιμνημονιακής Αριστεράς. Παρά όμως τις επικοινωνιακές αλχημείες των σαλτιμπάγκων του ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις θα ευνοήσουν μόνο τη Χρυσή Αυγή, δηλαδή το μοναδικό κόμμα που εκπροσωπεί το υπερήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στα μνημόνια. Όσο για τους υπόλοιπους που παριστάνουν τις κορυφαίες ιστορικές προσωπικότητες χωρίς ωστόσο να διαθέτουν το σθένος να αποχωρίζονται λόγω διαφωνιών και ιδεολογικών παρεκκλίσεων τις ανέσεις τους, τους προτρέπουμε να βρουν έναν βολικό ρόλο εντός της παρένθεσης που θα αποτελέσει το κόμμα τους και οι συνιστώσες του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-enantion-suriza-upo-to-fobo-ths-anodou-ths-chrushs-aughs#ixzz3iACFjmid

Comments Off on Σύριζα εναντίον Σύριζα υπό τον φόβο της ανόδου της Χρυσής Αυγής

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.