“ΤΟ ΒΗΜΑ”: Το παρακράτος Σαμαρά – Δένδια ξεκαθάρισε τους “αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.” το 2013 λόγω «σχέσεων με την Χρυσή Αυγή»

“ΤΟ ΒΗΜΑ”: Το παρακράτος Σαμαρά - Δένδια ξεκαθάρισε τους “αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.” το 2013 λόγω «σχέσεων με την Χρυσή Αυγή»

Το Σεπτέμβριο του 2013, ο Δένδιας εξαπέλυσε την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, ακολουθώντας τις διαταγές των ξένων κέντρων εξουσίας. Μέσα στα όσα παράνομα και φριχτά έγιναν εκείνη την περίοδο, ο Δένδιας έκανε και ένα πογκρόμ στους αστυνομικούς, με το πρόσχημα της «έρευνας για σχέση με την Χρυσή Αυγή». Τότε ο Δένδιας υπέβαλε σε εξευτελιστικά βασανιστήρια αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζοντάς τους να παρουσιάζονται γυμνοί ενώπιον των «Εσωτερικών Υποθέσεων» για να δουν «μη τυχόν υπάρχουν τατουάζ».

Φως στην εν λόγω περίοδο ρίχνει το καθεστωτικό «Βήμα», το οποίο αναφέρεται σε μία πολύ χαρακτηριστική περίπτωση, κατά την οποία ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απομακρύνθηκε από την θέση του και εξωθήθηκε σε παραίτηση «επειδή πραγματοποιούσε έρευνες αλλά και συλλήψεις για υποθέσεις διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών αλλά και επιχειρηματιών – κυρίως για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και τραπεζικών απατών – χωρίς να ειδοποιεί την τότε ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη».

Συνεχίζει δε το ρεπορτάζ, λέγοντας: “Σύμφωνα με καταγγελίες, ο εν λόγω αξιωματικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις «γιατί αιφνιδιάζει τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.» με τέτοιου είδους ενέργειες και οι προϊστάμενοί του «μαθαίνουν τις παρακολουθήσεις και τις συλλήψεις σημαντικών προσώπων από τα κανάλια». Κατά τις ίδιες πηγές, ο αξιωματικός ανέφερε ότι «είχε εντολές περί μυστικότητας της έρευνάς του από τους δικαστικούς λειτουργούς και έπρεπε να εξασφαλισθεί η δυνατότητα αιφνιδιασμού των υπόπτων πολιτικών και επιχειρηματιών». Αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέφραζαν την απορία τους «για την επιμονή ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν ενημέρωση για τις έρευνες και τις επικείμενες συλλήψεις».”

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρονται, επίσης, και άλλες περιπτώσεις εκκαθάρισης αξιωματικών για… άλλους λόγους με την επίκληση της συγκεκριμένης δικαιολογίας από τους εκπροσώπους της ψοφοδεξιάς. Ουσιαστικά, όπως φαίνεται και από το σπαρταριστό απόσπασμα, η Νέα Δημοκρατία, μέσω του παρακράτους της, προχώρησε στην απομάκρυνση αξιωματικών που «ενοχλούσαν» με το γεγονός ότι ήταν αδιάφθοροι και δεν εντάσσονταν στα πλαίσια συνεργασίας με το πολιτικό καθεστώς και τους εκλεκτούς του.

Τα παραπάνω είναι, βεβαίως, πληροφορίες του «Βήματος», οι οποίες σαφέστατα και είναι «εκ των έσω», όμως δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες του θέματος. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εκείνη την περίοδο ο Δένδιας με τα τσιράκια του εξευτέλισε τα Σώματα Ασφαλείας, με το πρόσχημα της «Χρυσής Αυγής» και το τελικό πόρισμα ήταν ένα φιάσκο, αφού «ελέγχθηκαν 319 αστυνομικοί, 104 αστυνομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής  46 σπίτια και 30 οχήματα» και το πόρισμα απεφάνθη ότι «δεν συγκροτούνται πυρήνες, φράξιες ή θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία, καθώς και ότι δεν υπάρχουν ομάδες εν ενέργεια αστυνομικών που να επιδιώκουν εγκληματικό σκοπό».

Βεβαίως ουδέποτε έγινε έρευνα για “πυρήνες” του ΚΚΕ, της ΝΔ, του Πασόκ, του Σύριζα και των υπόλοιπων κομμάτων του Μνημονίου μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. Θυμίζουμε κάποια περιστατικά που ουδέποτε ερευνήθηκαν αν και θα έπρεπε!

1- Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται άνδρας των ΜΑΤ να λέει ότι η μονάδα του δεν επεμβαίνει στον ξυλοδαρμό πολιτών από τα ΚΝΑΤ επειδή τους τηλεφώνησε το ΠΑΜΕ στο κέντρο τους και τους είπε να μην επέμβουν.

https://youtu.be/fj63072ZcTs

2- Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 24/10/2013 δημοσιεύτηκε δήλωση του μέλους του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα,  Νίκου Γιαννόπουλου (επίσης, γνωστό στέλεχος της κομμουνιστικής συνιστώσας «Ρόζα» του ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έλεγε για την ημέρα κατά την οποία οι αστυνομικοί μπήκαν στα γραφεία τους. Λέει λοιπόν: «Ακούμε ποδοβολητά από τη σκάλα, ένα μέλος μας τρέχει από την εσωτερική σκάλα και φωνάζει ότι μπήκε η Αστυνομία. Αμέσως παίρνω τηλέφωνο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. εκείνη την εποχή, Λευτέρη Οικονόμου. Κλείσε να δω τι θα κάνω, μου λέει. Μετά από λίγο ακούω από τα μοτορόλα “Αποσυρθείτε αμέσως από το κτίριο της Τσαμαδού».

3- Ξέχασε κανείς το συμβάν με την απελευθέρωση του γιου του Κουράκη ύστερα από παρέμβαση του Βούγια;

https://youtu.be/JxvOmFVyWNU

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-bhma-to-parakratos-samara-dendia-jekatharise-tous-adiafthorous-ths-el.as#ixzz3iEYrzGHv

Comments Off on “ΤΟ ΒΗΜΑ”: Το παρακράτος Σαμαρά – Δένδια ξεκαθάρισε τους “αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.” το 2013 λόγω «σχέσεων με την Χρυσή Αυγή»

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.