Ψηφίστηκε το αριστερό Μνημόνιο: Το σύστημα αναζητεί την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει – Όργιο φημών για αίτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης

Ψηφίστηκε το αριστερό Μνημόνιο: Το σύστημα αναζητεί την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει – Όργιο φημών για αίτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης

Η εκλογολογία δεν λέει να κοπάσει και μάλιστα εντάθηκε από σήμερα το πρωί που ψηφίστηκε το νέο αριστερό μνημόνιο. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές που «τιτιβίζουν» στα ΜΜΕ ανωνύμως (ώστε μετά να μπορούν να το πάρουν πίσω), ο Τσίπρας θα περιμένει πρώτα να κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και να εκταμιευθεί η πρώτη δόση. Ακολούθως θα ζητήσει επισήμως την ψήφο εμπιστοσύνης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Όλα αυτά υπολογίζεται να μας οδηγήσουν σε μία συνεδρίαση της Ολομέλειας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στις 20 Αυγούστου. Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, αυτό σημαίνει ότι ο Τσίπρας πρέπει να βρει 151 βουλευτές, προκειμένου να παραμείνει πρωθυπουργός. Η ψήφιση του αριστερού μνημονίου έδειξε ότι έχει μείνει με λιγότερους από 120.

Στο εσωκομματικό πεδίο, ο Τσίπρας ουσιαστικά «ρίχνει το γάντι» στους διαφωνούντες, ώστε να είναι αυτοί που «θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς». Όπως είχε πει άλλωστε στην τελευταία του ομιλία ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα, «η αριστερή κυβέρνηση είτε στηρίζεται από αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει από αριστερούς βουλευτές».

Στην πραγματικότητα, βέβαια, είναι η ύστατη προσπάθεια του Τσίπρα και ολόκληρου του συστήματος να μην εισπράξει το πολιτικό κόστος του τρίτου μνημονίου. Προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις ώστε να γίνουν εκλογές πριν φτάσουν στους Έλληνες τα «μπιλιετάκια» από την εφορία. Πριν, δηλαδή, αρχίσει η κατρακύλα του Σύριζα και των μνημονιακών δυνάμεων.

Ερώτημα σοβαρό βεβαίως τίθεται για τους διαφωνούντες, οι οποίοι αν δεν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην «πρώτη φορά Αριστερά» θα μείνουν εκτός Βουλής, αφού δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του Σύριζα, ενώ δεν θα έχουν προλάβει να καταρτίσουν τα δικά τους.

Όμως υπάρχει και ένα άλλο, ακόμα πιο σκοτεινό, σχέδιο εν εξελίξει. Το σύστημα προσπαθεί τώρα να σχηματίσει την κυβέρνηση «εθνικού σκοπού», με κορμό τον Σύριζα. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί άνευ εκλογών, γιατί τότε θα καταρρεύσει εν μία νυχτί η πομφόλυγα Σύριζα για «μάχη ενάντια στο παλιό πολιτικό σύστημα». Όμως εάν ο Ελληνικός Λαός δια της ψήφου του «το καταστήσει αναγκαίο», τότε φυσικά θα το δεχτούν.

Ο Ελληνικός Λαός, όμως, τους έχει μία… δυσάρεστη έκπληξη. Αντιλαμβάνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που παρέμεινε σταθερή στην αντιμνημονιακή της γραμμή και δεν είπε ποτέ ψέμματα στον λαό, γι’ αυτό και ο λαός θα την ενισχύσει ακόμα περισσότερο όποτε κι αν προκηρύξουν εκλογές οι απατεώνες του αριστερού μνημονίου. Αυτό ήδη αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και αποτελεί πονοκέφαλο για το σύστημα.

Η Χρυσή Αυγή σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση που επέβαλλε στον Ελληνικό Λαό το τρίτο απεχθές μνημόνιο, πλημμύρισε την χώρα με λαθρομετανάστες και απειλεί ευθέως με διάλυση ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pshfisthke-to-aristero-mnhmonio-to-susthma-anazhtei-thn-kubernhsh-pou-tha-t#ixzz3inRmMHza

Comments Off on Ψηφίστηκε το αριστερό Μνημόνιο: Το σύστημα αναζητεί την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει – Όργιο φημών για αίτηση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.