Τα κατάφεραν Τσίπρας και κυρά – Τασία: Στο Αγαθονήσι οι λαθρομετανάστες είναι υπερδιπλάσιοι από τους Έλληνες

Τα κατάφεραν Τσίπρας και κυρά - Τασία: Στο Αγαθονήσι οι λαθρομετανάστες είναι υπερδιπλάσιοι από τους Έλληνες

Κραυγή απόγνωσης και σήμα κινδύνου εκπέμπει το Αγαθονήσι, καθώς τα κύματα λαθρομεταναστών κατακλύζουν το μικρό νησάκι

Όπως καταγράφει ρεπορτάζ εφημερίδας οι λαθρομετανάστες που αποβιβάζονται στο νησί είναι υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους, με τους τελευταίους να είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Σε δηλώσεις του σε εφημερίδα ο δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κοττορός, απευθύνει δραματική έκκληση στην Πολιτεία για άμεση βοήθεια. «Έχουμε πάνω στο νησί κάπου 340 άτομα που δεν μπορούν να φύγουν. Καθώς, δεν υπάρχει χώρος διαμονής καταλύουν παντού όπου βρίσκουν, σε δρόμους, κάτω από δέντρα. Σε αριθμό είναι υπερδιπλάσιοι από τους μόνιμους κατοίκους», περιγράφει ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Είμαστε 150 άτομα στο νησί και δεν υπάρχουν υποδομές. Εχουμε μόνο έναν αστυνομικό στο τοπικό τμήμα και δύο λιμενικούς. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει γιατρός και τα τρόφιμα είναι ελάχιστα, λιγοστό και το νερό».

Το νησί βρίσκεται κοντά στη Σάμο, έχει έκταση μόλις 13,4τ.χλμ. και γύρω υπάρχουν πολλές βραχονησίδες και εντάσσεται στο Natura 2000 ως καταφύγιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-kataferan-tsipras-kai-kura-tasia-sto-agathonhsi-oi-lathrometanastes-eina#ixzz3jTfSrPQk

Comments Off on Τα κατάφεραν Τσίπρας και κυρά – Τασία: Στο Αγαθονήσι οι λαθρομετανάστες είναι υπερδιπλάσιοι από τους Έλληνες

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.