Οι δημοσκοπικές εταιρείες και η «παγίδα» της πόλωσης

Οι δημοσκοπικές εταιρείες και η «παγίδα» της πόλωσης

Η εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου αποτελεί έναν ακόμη πονοκέφαλο ανασφάλειας, αναξιοπιστίας και αμφιβολίας για τις δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου όσο και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου (ιδίως σ΄αυτό) έπεσαν πολύ έξω στις προβλέψεις τους. Αυτές ακριβώς οι παταγώδεις αποτυχίες στην έγκυρη πρόβλεψη των αποτελεσμάτων δημιούργησαν εύλογα στον Ελληνικό Λαό την εντύπωση προσπάθειας χειραγώγησης των ψηφοφόρων, γεγονός το οποίο μεγαλώνει την αρνητική στάση εναντίον τους.

Σε σχεδόν καθημερινή βάση, πλέον, έχουμε δημοσκοπήσεις, οι οποίες στο σύνολο τους παρουσιάζουν πια την μάχη για την πρωτιά ως αμφίβολη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Είναι όμως έτσι; Αντικατοπτρίζουν οι δημοσκοπήσεις την πραγματικότητα; Ή μήπως για πολλοστή φορά εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά, κοινωνικά και επιχειρηματικά συμφέροντα;

Είναι φανερό ότι αυτή η υποτιθέμενη μάχη «στήθος με στήθος» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, όπως παρουσιάζεται από τις δημοσκοπήσεις, έχει ως απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης, το οποίο θα λειτουργήσει συσπειρωτικά απέναντι στα δύο πρώτα κόμματα. Αυτό που δεν υπολογίζουν, όμως, όσοι βασίζονται σ΄αυτό το σενάριο, είναι ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει ως αποτέλεσμα την αντίθετη τάση αποσυσπείρωσης απέναντι σε άλλους αγαπημένους καθεστωτικούς φορείς.

Ο λόγος για το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία (και εφόσον ισχύουν τα νούμερα που δίνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες) θα συμπιεστούν ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε στην ημέρα της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς το μνημονιακό τους σύνδρομο θα τους οδηγήσει αναγκαστικά στην αφυδάτωση ψήφων που θα υποστούν από τις δύο κυριότερες πολιτικές εκφράσεις του μνημονιακού στρατοπέδου, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι οι ψηφοφόροι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι σε τέτοιο βαθμό «μπετοναρισμένοι» ώστε να παρουσιάζονται (και όντως να είναι) στον μεγαλύτερο βαθμό συσπείρωσης από τους ψηφοφόρους οποιουδήποτε άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος, η όλη διαδικασία πόλωσης καταστρέφει τις μικρότερες δυνάμεις του υπηρετικού προσωπικού του «συνταγματικού τόξου».

Σε δύο εβδομάδες, λοιπόν, θα φανεί αν οι δημοσκόποι για μια ακόμη φορά «προέβλεψαν» εσκεμμένα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όπως και να έχει, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι δυνατόν να επηρεαστεί από τις όποιες μεθοδεύσεις και θα είναι η μεγάλη και ουσιαστική Νικήτρια των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-dhmoskopikes-etaireies-kai-h-pagida-ths-polwshs#ixzz3ky7sLSVZ

Comments Off on Οι δημοσκοπικές εταιρείες και η «παγίδα» της πόλωσης

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.