Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ – Περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3 που ψήφισαν Σύριζα και ΝΔ

Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ - Περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3 που ψήφισαν Σύριζα και ΝΔ

«Κούρεμα» στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ, προεξοφλούν τα μέλη της επιτροπής των 12 «σοφών» που έχει συγκροτηθεί για να προτείνει, πέρα από τις «βελτιώσεις» στο γενικό Ασφαλιστικό, και… δημοσιονομικά «ισοδύναμα» για την απόφαση του ΣτΕ.

Η επιτροπή, που επεξεργάζεται τα ισοδύναμα για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που έχει κρίνει ως «αντισυνταγματικές» τις παρακρατήσεις εισφορών 5% – 20% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ, προεξοφλούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα μπορέσει να αποφύγει να νομοθετήσει ξανά το κούρεμα των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ.

Όλα αυτά, με δεδομένη την υποχρέωση την οποία ανέλαβε με το 3ο Μνημόνιο η απελθούσα κυβέρνηση για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ το 2016. Και επειδή ο λογαριασμός, με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν βγαίνει, προεξοφλούν το κούρεμα των συντάξεων των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η «τρύπα» που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ φθάνει στα 4 δισ. ευρώ καθιστώντας αδύνατη την καταβολή συντάξεων στους ήδη συνταξιούχους. Το «αντίβαρο», με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να θεσπιστούν νέες περικοπές που, κατά τους ίδιους υπολογισμούς, θα πρέπει να εξοικονομούν περίπου το 15% κατά μέσο όρο (έναντι 12% που ήταν το «όφελος» των Ταμείων, έως σήμερα).

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchontai-nees-perikopes-stis-suntajeis-katw-twn-1.000-eurw-perilambanontai#ixzz3l3XCWKAW

Comments Off on Έρχονται νέες περικοπές στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ – Περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 3 που ψήφισαν Σύριζα και ΝΔ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.