Μέχρι και στο σκάνδαλο της ΑΤΕ εμπλέκεται ο εντολοδόχος εισαγγελέας του Σαμαρά, «Παναθηναϊκάκιας»

Μέχρι και στο σκάνδαλο της ΑΤΕ εμπλέκεται ο εντολοδόχος εισαγγελέας του Σαμαρά, «Παναθηναϊκάκιας»

Με παρέμβαση του Ντογιάκου την «έβγαλαν καθαρή» εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ

Το περιοδικό  HOT DOC αποκαλύπτει τη λίστα με τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ. Το πώς δηλαδή χρησιμοποίησαν μια κρατική Τράπεζα για να δώσουν δάνεια χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις τα οποία δεν επιστράφηκαν ποτέ.

Ανάμεσα στους δανειολήπτες είναι οι επιχειρήσεις του επιχειρηματία Αλλαμανή, το όνομα του οποίου ενεπλάκη και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο Αλλαμανής αυτή τη στιγμή χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο 208 εκατομμύρια ευρώ. Κανένας δεν απαίτησε τα χρήματα. Ο μπον βιβέρ επιχειρηματίας έχει πλέον επιδοθεί σε συγγραφική δράση γράφοντας για τα σκαμπανεβάσματα της επιχειρηματικότητας και παραλείποντας φυσικά πως η δική του επιχειρηματικότητα εμπεριείχε 208 εκατομμύρια από τα κρατικό χρήμα.

Η δανειοδότηση του Αλλαμανή είχε οδηγήσει τον πρώην Διοικητή της ΑΤΕ και πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ, Πέτρο Λάμπρου, σε δίκη με 8 στελέχη της Τράπεζας. Σε πρώτο βαθμό ο Λάμπρου καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση το 2008. Μετά από αυτό έγινε το θαύμα. Το δικαστήριο σε 47 μέρες καθαρόγραψε την απόφαση 700 σελίδων και προσδιορίστηκε το Εφετείο λίγους μήνες μετά. Εκεί λοιπόν, μετά από πρόταση του Ισίδωρου Ντογιάκου, του νυν Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών (ο οποίος σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει το HOT DOC έχει εκλεγεί παράνομα), ο Λάμπρου και οι συνεργάτες του αθωώθηκαν.

Το HOT DOC δημοσιεύουμε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία βγήκε το 2015 και αναφέρεται στα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ. Εκεί λοιπόν εξετάζονται τα δάνεια Αλλαμανή  από την ΑΤΕ και αποκαλύπτεται η σκανδαλώδης μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε. Προκύπτει λοιπόν πως ο Λάμπρου ο οποίος είχε δώσει τα δάνεια, δικάστηκε και αθωώθηκε χωρίς να υπάρχει έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Χωρίς δηλαδή να εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Για μια ακόμη φορά το όνομα του Ισίδωρου Ντογιάκου εμπλέκεται σε σοβαρή δικαστική υπόθεση η οποία πρέπει να διερευνηθεί. Και για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται πως στις μεγάλες υποθέσεις που φτάνουν στη Δικαιοσύνη κάποιοι δημιουργούν τρύπες στο ενοχοποιητικό υλικό προκειμένου να αθωωθούν εγκληματίες του λευκού κολάρου. Ο Πέτρος Λάμπρου δεν μπορεί να ξαναδικαστεί για την υπόθεση παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Η Δικαιοσύνη όμως μπορεί τώρα κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης να διατάξει έρευνα για το πώς υπήρξε δικογραφία που “ξέχασε” τα σοβαρά ενοχοποποιητικά στοιχεία αλλά και το ρόλο του κυρίου Ντογιάκου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mechri-kai-sto-skandalo-ths-ate-empleketai-o-entolodochos-eisaggeleas-tou-s#ixzz3l3XmOdAw

Comments Off on Μέχρι και στο σκάνδαλο της ΑΤΕ εμπλέκεται ο εντολοδόχος εισαγγελέας του Σαμαρά, «Παναθηναϊκάκιας»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.