ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ: Πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια περίθαλψη τέλος με τα μνημόνια

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ: Πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια περίθαλψη τέλος με τα μνημόνια

Το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, του οργανισμού που συντονίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζει την ανησυχία του σχετικά με το μελλοντική ικανότητά του να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασφαλισμένους. Τι κι αν αυξήθηκαν οι εισφορές υπέρ υγείας στους συνταξιούχους μετά την έναρξη της εφαρμογής του αριστερού μνημονίου; Τι κι αν όσοι απέμειναν στην αγορά εργασίας καταβάλουν τις εισφορές τους; Τι κι αν έχουν μειώσει απαράδεκτα τις αμοιβές των παρόχων υγείας και έχουν περιορίσει το εύρος της συνταγογραφίας και των εργαστηριακών ελέγχων. Έρχεται αδυναμία πληρωμών εντός των επόμενων ημερών και καλείται πάλι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε χρηματοδοτηση από άλλα κονδύλια για να συνεχίστεί η ομαλή παροχή υπηρεσιών υγείας.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μαύρη τρύπα 1, 5 δις ευρώ από την μη απόδοση των εισφορών των ταμείων. Οι εισφορές αυτές έχουν όμως εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους. Οι οφελές του ΕΟΠΥΥ έχουν ξεπεράσει τα 1, 26 δις ευρώ και αυξάνονται καθημερινά.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί στην κατάρρευση της πρωτοβάθμια και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Πολλά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, αλλά και φαρμακεία οδηγούνται σε λουκέτο αυξάνοντας την ανεργία και επιβαρύνοντας την εθνική οικονομία.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, αριστερές και δεξιές, κατέστρεψαν το κοινωνικό αγαθό της υγείας. Η ανοχή των ιατρικών συλλόγων και η πολυδιάσπαση του ιατρικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να βοηθήσει. Χρειαζεται πλέον όσο ποτέ άλλοτε να σταματήσει η εθνοκτόνα εφαρμογή των μνημονίων.

Το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής έχει και ξεκάθαρες θέσεις για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και την απρόσκοπτη παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης για όλους τους Έλληνες, νόμιμους κατοίκους και επισκέπτες της Ελλάδας. Δεν οδηγεί σε λουκέτο τους παρόχους υγείας και σέβεται τον ιδιωτικό τομέα που προσφέρει θέσεις εργασίας.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ενάντιος στα μνημόνια που κατέστρεψαν την ποιότητα περίθαλψης στην Ελλάδα και η εφαρμογή του πολιτικού της προγράμματος όπως και στους άλλους τομείς της κοινωνίας θα αποκαταστήσει την παροχή του κοινωνικού αγαθού της Υγείας.

Έλληνες Ιατροί-Π. Κελεπούρης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/katarreush-tou-eopuu-prwtobathmia-deuterobathmia-perithalpsh-telos-me-ta-mn#ixzz3l8GEXXil

Comments Off on ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ: Πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια περίθαλψη τέλος με τα μνημόνια

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.