Ινστιτούτο Brookings: Έτοιμη η μεγάλη συγκυβέρνηση Σύριζα – ΝΔ μετά τις εκλογές!

Ινστιτούτο Brookings: Έτοιμη η μεγάλη συγκυβέρνηση Σύριζα - ΝΔ μετά τις εκλογές!

Μία εξόχως σημαίνουσα πολιτική ανάλυση βγήκε από το καπιταλιστικό αμερικανικό ινστιτούτο Brookings, το οποίο – θυμίζουμε – είχε αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναρρίχηση του Τσίπρα στην εξουσία. Σύμφωνα με την ανάλυση που υπογράφει ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Πειραιά, Θεόδωρος Πελαγίδης, η συγκυβέρνηση ΝΔ – Σύριζα είναι ουσιαστικά αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με την ανάλυση, το ποσοστό του Σύριζα έχει μειωθεί, αφού όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για το νέο Πασόκ. Έτσι θα γίνει απαραίτητος ο συνασπισμός ΝΔ – Σύριζα. Αν βγει πρώτος ο Σύριζα τότε αναγκαστικά θα πρέπει να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Αν βγει πρώτη η ΝΔ, τότε ο Σύριζα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, αφού δεν θα θέλει να πάρει το πολιτικό κόστος της εφαρμογής του μνημονίου του, αλλά από την άλλη θα έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος άμα δεν το κάνει.

Έτσι και αλλιώς το μνημόνιο 3 του Τσίπρα θα εφαρμοστεί και η απαίτηση των διεθνών τοκογλύφων για ένα μεγάλο συνασπισμό θα γίνει πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το μόνο που μένει να βρουν οι συγκυβερνώντες είναι πως θα αποφύγουν τον σκόπελο «Χρυσή Αυγή».

Για να δείτε, δε, τον κυνισμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται η εν Ελλάδι δημοκρατία, σας παραθέτουμε την ακροτελεύτια παράγραφο της ανάλυσης: «Μακροπρόθεσμα, για να επιστρέψει η Ελλάδα στη σταθερότητα και την ανάπτυξη, η πρώτη προτεραιότητά της θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο δικομματικό σύστημα. Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες.»

Κοινώς, για να έρθει η ανάπτυξη θα πρέπει η Ελλάδα να έχει ένα «δημοκρατικό» σύστημα με δύο ίδια κόμματα, τα οποία έτσι και αλλιώς θα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Κοινώς μία «δημοκρατική» δικτατορία του μνημονίου και του εθνομηδενισμού. Μοναδική δύναμη αντίστασης στα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων μία ισχυρή Χρυσή Αυγή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/institouto-brookings-erchetai-h-megalh-sugkubernhsh-nd-suriza-meta-tis-eklo#ixzz3lWw002jI

Comments Off on Ινστιτούτο Brookings: Έτοιμη η μεγάλη συγκυβέρνηση Σύριζα – ΝΔ μετά τις εκλογές!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.