Πολιτική ορθότητα – Η σύγχρονη τυραννία: “Δέκα μικροί νέγροι” τέλος… Θα ακολουθήσει ο Δωδεκάλογος του γύφτου του Κωστή Παλαμά;

Πριν λίγα χρόνια σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης είχε δημοσιευθεί άρθρο του γνωστού οικολόγου Τριαρίδη, ο οποίος χαρακτήριζε τον ύμνο στην Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού ύμνο στον ρατσισμό και την γενοκτονία, αναφερόμενος στο τμήμα εκείνο του ποιήματος στο οποίο αναφέρεται ο Διονύσιος Σολωμός στην σφαγή της Τριπολιτσάς αρχίζοντας με τα λόγια “ω τι νύχτα ήταν εκείνη, που την τρέμει ο λογισμός”.

Μέσα στα πλαίσια της “πολιτικής ορθότητας” θα έπρεπε λοιπόν, και δεν αποκλείεται και να το δούμε και στο μέλλον, ο Εθνικός Ύμνος ή μάλλον για να είμαι ακριβής ο Ύμνος εις την Ελευθερία, γιατί Εθνικός Ύμνος μόνο οι πρώτες δύο στροφές του ποιήματος, να θεωρηθεί ότι υμνεί τον ρατσισμό και έτσι να απαγορευτεί! Και να ήταν μόνον ο Σολωμός. 

Πριν αναφερθούμε όμως στα όσα έχουν γραφεί από μεγάλους του πνεύματος στην ελληνική λογοτεχνία, αξίζει να τονίσουμε ότι εδώ και χρόνια στο εξωτερικό έχουν προχωρήσει σε πολλές αλλαγές για λόγους πολιτικής ορθότητος. Έτσι λοιπόν, το περίφημο έργο της Αγκάθα Κρίστι “Δέκα μικροί νέγροι” έχει μετονομαστεί “Και μετά δεν έμεινε κανένας” με σκοπό να μην υπάρχει ο συγκεκριμένος τίτλος, που θεωρείται “ρατσιστικός”. Αλλαγές επίσης έχουν γίνει και στον περίφημο Τεν Τεν καθώς και λογοκρισία έχουν υποστεί ταινίες του Τζέημς Μποντ, του πράκτορα 007, όπου έχουν αλλάξει διάλογοι και έχουν αφαιρεθεί τμήματα των ταινιών! 

Εις ό,τι αφορά την Ελλάδα τι θα πρέπει να γίνει; Μήπως ο “Δωδεκάλογος του Γύφτου” του Κωστή Παλαμά πρέπει να απαγορευτεί ή τουλάχιστον να λέγεται ο “Δωδεκάλογος του Ρομά”; Με τα όσα έχει γράψει ο Σουρής, όπως τον στίχο για την ενηλικίωση του διαδόχου τότε και μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου “Να έχεις πάντα δίπλα σου προμάχους της Πατρίδος και όχι Εβραίους βρωμερούς στο γένος και στο είδος”, τι πρέπει να γίνει; Με τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής; Θα τα καταργήσουμε και αυτά; Με τα όσα έχει γράψει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και αυτά στην πυρά;   

 

πηγή

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ