Απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τους υπουργούς

vouli

Στα παλιά τους τα παπούτσια έχουν γράψει οι υπουργοί τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες καθώς λίγες φορές «πατάνε» για να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών. Κάθε βδομάδα το σύνδρομο του «γραψίματος» επιδεινώνεται και οι υπουργοί λιγοστεύουν, ενώ πολλές φορές ο πρόεδρος εξηγεί στους μαθητές που έρχονται για να παρακολουθήσουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ότι αυτή η εικόνα της άδειας βουλής δεν είναι αντιπροσωπευτική της «βαριάς» εργασίας που διεκπεραιώνει καθημερινά. Με λίγα λόγια η βουλή έχει καταντήσει «για γέλια και για κλάματα» όπως απλά μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την τραγική χθεσινή εικόνα του κοινοβουλίου καθώς από τις 12 ερωτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, πραγματοποιήθηκε μόνο η μία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι υπουργοί δήλωσαν κώλυμα. Μάλλον προχθές τίμησαν την γιορτή του Αγίου Νικολάου και ήπιαν κάτι παραπάνω! Που καιρός για εργασία… Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Χρυσή Αυγή ελάχιστες φορές έχουμε δει υπουργούς να απαντάνε σε ερωτήσεις, ενώ ο Δένδιας όποτε βλέπει στο γραφείο του ερώτηση από την Χρυσή Αυγή, βάζει τους γραμματείς να τρέχουν να δηλώσουν ότι κωλύεται… Η ανικανότητα της κυβέρνησης δεν έχει πλέον όρια, καθώς ο Μεϊμαράκης έτρεξε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας ότι «πρέπει να πούμε ότι σε σχέση με παλιότερα, οι ερωτήσεις σήμερα είναι περισσότερες καθώς υπάρχουν 7 κόμματα στην Βουλή».

Πάντως, καλό θα ήταν να προσέρχονται συχνότερα οι υπουργοί στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να το «χαρούν» λιγάκι γιατί πολλοί από αυτούς δεν πρόκειται να ξαναδούν τα έδρανα της βουλής στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.   

Comments Off on Απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από τους υπουργούς

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.