ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ”;

deh__article

Η ΔΕΗ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπορεί όμως να κόβει το ρεύμα σε στους καταναλωτές που δεν θα καταβάλλουν το τέλος αυτό. 
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή της ηλεκτροδότησης, τότε υποχρεούται, ως ποινική ρήτρα, να καταβάλει σε κάθε καταναλωτή για κάθε ημέρα διακοπής το ποσό των 300 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.
Αυτό είναι και το «δια ταύτα» της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε, εν μέρει δεκτή, η αίτηση που είχε καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ζητώντας να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, με την οποία είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου ισχύει τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί (22/3) να συζητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Τότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο γύρω από το θέμα της είσπραξης του ειδικού τέλους.

ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ…

Comments Off on ΠΡΟΣΤΙΜΟ 300 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΧΑΡΑΤΣΙ”;

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.