Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης: Περίμεναν 100 αστυνομικούς και ήρθαν… 24!

kkm

Με μόλις 24 αστυνομικούς υπαλλήλους ενισχύθηκε η φύλαξη του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξε διαβεβαίωση για 100 αστυνομικούς που θα κατέφταναν στην περιοχή για να καλύψουν τα κενά στη φύλαξη του Κέντρου.

«Ενώ ήταν να έρθουν 100 άτομα τελικά ήρθαν μόλις 24» σημειώνει ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης κος Κώστας Μαλικόπουλους εξηγώντας πως «αρχικά ήρθαν 144 συνάδελφοι για να ενισχύσουν το Κέντρο Φύλαξης, αυτοί όμως στο σύνολό τους αποχώρησαν και φτάσαμε στο σημείο να φυλάμε με 11-12 άτομα ανά βάρδια και αυτό με επιβάρυνση της αστυνόμευσης της Ξάνθης».
Πρόσφατα οι Αστυνομικοί της Ξάνθης κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στην περιοχή το Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών καθώς και τους κινδύνους που αυτό επιφυλάσσει για την τοπική κοινωνία. «Όταν σε δύο κτήρια είναι 500 άτομα είναι φυσιολογικό η κατάσταση να μην είναι καλή, εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι ανθρώπινη για τους λαθρομετανάστες η διαβίωση αλλά το ίδιο είναι και για τους συναδέλφους που φυλάνε εκεί. Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει φύγει από την Σχολή και μας είπε ο Αρχηγός ότι είναι προσωρινό το πρόβλημα και θα δοθεί λύση. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε βγάλει κάποια από τα σπιτάκια των γιορτών της Παλιάς Πόλης στα οποία έχουμε βάλει και σόμπες για να μπορούν να μπουν μέσα οι συνάδελφοι και να ζεσταθούν».
Όπως μάλιστα σημειώνει ο ίδιος έχει λάβει διαβεβαίωση από το Γραφείο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι το Κέντρο θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και πως αναζητείται άλλος χώρος για τη μεταφορά εκεί των λαθρομεταναστών. «Εγώ πιστεύω ωστόσο ότι η Σχολή της Ξάνθης θα παραμείνει Κέντρο Κράτησης» επισημαίνει ο κος Μαλικόπουλος, ενώ παράλληλα αναφερόμενος σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Σχολή της Ξάνθης ο κος Μαλικόπουλος υπογραμμίζει πως και τα δύο κόμματα στις μετέπειτα ανακοινώσεις τους επισημαίνουν μόνο τα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαβίωση των λαθρομεταναστών χωρίς να γίνεται αναφορά στις συνθήκες εργασίας των Αστυνομικών.
Πηγή: thrakitoday
Σημείωση: Τα κέντρα κράτησης υποτίθεται ότι θα ήταν ένα προσωρινό μέτρο, αλλά από ό,τι φάνηκε τελικά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.
Υ.Γ.:Σας υπενθυμίζουμε την ερώτηση για την παράταση του χρόνου παραμονής λαθρομεταναστών στην αστυνομική σχολή Ξάνθης,  που έκανε η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια, στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 και την απάντηση που έδωσε το  ξεχαρβαλωμένο κράτος των σύγχρονων δωσίλογων…

Comments Off on Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών Ξάνθης: Περίμεναν 100 αστυνομικούς και ήρθαν… 24!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.