Τα παίρνουν από μικρο-οφειλέτες και όχι από τους κλέφτες της δημόσιας περιουσίας

tsoxatdjo__article

 

Πιστή στις μνημονιακές επιταγές η συγκυβέρνηση δίνει “γη και ύδωρ” στους διεθνείς τοκογλύφους, εξαθλιώνοντας και ξευτελίζοντας τον Ελληνικό λαό.

Μία από τις απαιτήσεις της τρόικας που καταφτάνει στην Ελλάδα στις 15 Ιανουαρίου αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ιδιώτες προς το δημόσιο. Συγκεκριμένα, η τρόικα απαιτεί από το υπουργείο Οικονομικών να περάσει μία ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο, αυτόματα η Εφορία να μπορεί να κάνει ανάληψη των μετρητών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έτσι για παράδειγμα όσοι χρωστούν χαράτσι, τέλη κυκλοφορίας ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ληξιπρόθεσμη οφειλή τότε η Εφορία θα μπορεί να προχωράει σε αυτόματη ανάληψη του ποσού από τις καταθέσεις του οφειλέτη στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Καταργείται έτσι στην κυριολεξία η έννοια της ιδιωτικής περιουσίας. Αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι πάλι οι μικρο-οφειλέτες (μισθωτοί, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι) καθώς θα βλέπουν να εξανεμίζονται από την τράπεζα και οι τελευταίες τους οικονομίες που προορίζονται για την κάλυψη βασικών αναγκών. Από την άλλη, τα… μεγάλα ψάρια, οι μεγαλοοφειλέτες και καταχραστές της δημόσιας περιουσίας παραμένουν στο απυρόβλητο, καθώς δεν ασχολούνται με ψίχουλα της τάξης των 500 ευρώ, αλλά από εκατομμύρια και πάνω…

πηγή

Comments Off on Τα παίρνουν από μικρο-οφειλέτες και όχι από τους κλέφτες της δημόσιας περιουσίας

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.