ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι στην υπεράσπιση πασόκων

samtsip__article

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Η αλάνθαστη λαϊκή σοφία, δια μέσω των παροιμιών δίδει πάντοτε τις κατάλληλες απαντήσεις. Επί του προκειμένου, οι ψεύτες είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στηρίζουν τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ. Η μεν ΝΔ αρνείται να κάτσει στο σκαμνί τους Βενιζέλο – Παπανδρέου – Παπαδήμο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραπέμψει τους δύο τελευταίους. Ξεκινώντας από την ΝΔ είναι διασκεδαστικό όσο και εξοργιστικό το γεγονός, το πώς το κόμμα αυτό και ο φιλικός του τύπος αντιμετωπίζει την κοινή πρόταση ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και ΑΝ. ΕΛ. για παραπομπή του Γιωργάκη Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την λίστα Λαγκάρντ. Ούτε αρχηγός της ΝΔ να ήταν ο Τζέφρυ, δεν θα του φέρονταν με τέτοια αβρότητα οι νεοδημοκράτες ιθύνοντες. Η αλήθεια είναι πως τρέμουν στη ΝΔ το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας για τον Τζέφρυ. Τώρα είναι που έρχονται αντιμέτωποι, όλο και περισσότερο, με τα προεκλογικά τους ψέμματα στη ΝΔ και τελικά, με αυτόν τον τρόπο, δένονται, όπως το νύχι με το κρέας, με το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μυστική διαδικασία της ψηφοφορίας θα προκαλέσει τέτοιες διαρροές, οι οποίες είναι ικανές να προκαλέσουν αλυσιδωτούς τριγμούς διάλυσης της συγκυβέρνησης, ενώ η ίδια η ΝΔ θα εξευτελισθεί πλήρως. Το ότι καλύπτουν τους λαομίσητους Βενιζέλο και Παπανδρέου και περιορίζουν την ανάθεση ευθύνης στον τελειωμένο πολιτικά και ξοφλημένο ηθικά Παπακωνσταντίνου τους κάνει ανεπιθύμητους στη βάση του κόμματος τους. Αυτό συνεπάγεται συνεχόμενες και αυξανόμενες διαρροές προς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας έχει στριμωχτεί άγρια, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά πόσο «τσάμπα μάγκας» (όλα εδώ πληρώνονται Αλέξη…) και ειδικός στο να… σχίζει καλσόν είναι τελικά. Ενώ αναγνωρίζει ευθύνες στον Βενιζέλο, εντούτοις εξευτελίζεται πλήρως όταν χωρίς καμμία εξήγηση βγάζει από το κάδρο των ποινικών ευθυνών τον Γιωργάκη. Ο θρασύτατος χαμαιλέοντας του πολιτικαντισμού Τσίπρας δείχνει πόσο  ξεδιάντροπο λιγούρι της εξουσίας είναι (και) με αυτή την κίνηση του. Να θυμίσουμε, απλώς, τι είχε πει, αναφερόμενος στον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο Τσίπρας τον Μάιο του 2011: «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος». Παραφράζοντας, λοιπόν, τα λεγόμενα του μπορούμε να πούμε ότι ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει σε ψευδολογία ακόμη και τους Μυνχάουζεν και Μπαρμπα – Μυτούση και προκειμένου αναρριχηθεί στην εξουσία θα λέει ακόμη περισσότερα ψέμματα… Δεν ξέρουμε τι πάρε – δώσε μπορεί να έχει ο Τσίπρας με τον Παπανδρέου και δεν μας ενδιαφέρει. Η συμπεριφορά, όμως, του εκκολαπτόμενου πρωθυπουργάκου είναι ενδεικτική του πλήρους συστημικού χαρακτήρα του πολυτασικού και πολυσυλλεκτικου τερατουργήματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αμαρτωλά γεννήματα της μεταπολίτευσης, στηρίζουν το άλλο κατάπτυστο πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Παρά τις όποιες φαινομενικές διαφορές τους αποτελούν γεννήματα της ίδιας διεστραμμένης μήτρας. Γι’ αυτό και οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών τους απογυμνώνουν κι άλλο, δείχνοντας ξεκάθαρα τον αληθινό, αντεθνικό και αντιλαϊκό τους χαρακτήρα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: Βίοι παράλληλοι στην υπεράσπιση πασόκων

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.