Και Χρυσαυγίτες και… γιακωβίνοι! – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

arxigos-vouli__articleΕισήλθε αισίως η χώρα (με… καθυστέρηση τριών λεπτών προκειμένου να διαβάσει τον λόγο του ο αντιρατσιστής δήμαρχος Αθηναίων) στο έτος 2013 και το πρώτο νομοσχέδιο που έρχεται στην Βουλή αφορά την φορολογία των Ελλήνων και την… πάταξη της φοροδιαφυγής. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο ατυχές, άδικο και αναποτελεσματικό, βασισμένο στην λογική του Μνημονίου, η οποία ήδη έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί την χώρα μας ΚΑΙ στην οικονομική καταστροφή.

Με το νέο αυτό νομοσχέδιο συνεχίζεται να τιμωρείται η επένδυση στην Πατρίδα, γιατί αυτό σημαίνει να κάνεις την περιουσία σου ακίνητα. Όσοι έχουν πολλά ακίνητα έχουν φροντίσει αυτά να ανήκουν σε υπεράκτιες (ofshore) εταιρείες και δεν έχουν πρόβλημα. Οι υπόλοιποι, όμως, οι οποίοι αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, πρέπει να τιμωρηθούν, να πληρώσουν αυτοί τα κλεμμένα!

ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΗΜΕΤΕΡΟΙ»

Χαρακτηριστικό σημάδι της αναποτελεσματικότητας όλων αυτών των μέτρων η τερατώδης αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία τελικά οδήγησε σε… μείωση των εσόδων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο και επιπλέον δημιούργησε συνθήκες επικίνδυνες για την δημόσια υγεία στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.  Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το κράτος ανέρχονται ήδη σε 53 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό μεγαλύτερο της περίφημης δόσεως, το οποίο δεν κατόρθωσε να εισπράξει το κράτος του Μνημονίου ούτε από τους πολλούς, ούτε από τους λίγους. Οι λίγοι(οι «ημέτεροι» μεγαλοεπιχειρηματίες), οι οποίοι χρωστούν και τα πολλά είναι οι δικοί τους άνθρωποι, αυτοί που ασύδοτοι έκαναν τις μεγάλες δουλειές μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, δεν δείχνουν προθυμία να πληρώσουν, ενώ θα μπορούσαν. Οι πολλοί, οι οποίοι χρωστούν από λίγα είτε δεν μπορούν, είτε δεν θέλουν να τα δώσουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν πεισθεί ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον να πληρώνεις έναν διεφθαρμένο κράτος. Πόσο μάλλον όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει καμμία τιμωρία των ενόχων για τα τόσα σκάνδαλα και δεν πείθονται ότι με τον τρόπο αυτό θα σωθεί η χώρα. Πως να πεισθούν άλλωστε όταν την ίδια ώρα που κόβουν ένα δημόσιο αγαθό, όπως είναι το ρεύμα, στους φτωχούς, δίνουνε δάνεια σε μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι κατευθύνουν την δημόσια ζωή, εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίοι μάλιστα ήδη χρωστούν στο κράτος εκατοντάδες εκατομμύρια!

Όλα αυτά δεν είναι άγνωστα, Φτάσαμε στο σημείο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων να καταγγέλλει την φανερή διαπλοκή και κανενός δεν ίδρωσε το αφτί στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Όμως οι «δανειστές» μας, οι «ευεργέτες» μας πρέπει να πληρωθούν. Πέρα δε από την οικονομική εξόντωση του λαού, επειδή έχουν αποφασίσει ακόμη χειρότερα πράγματα για το Έθνος μας, σχεδιάζουν μεταξύ άλλων και την κατάργηση της Στρατιωτικής Θητείας. Λες και αυτό είναι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: «ΤΟ ΑΙΜΑΤΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί από τις αρχές ακόμη του 2010, όταν η χώρα παραδόθηκε στα χέρια των «δανειστών» με το Μνημόνιο, η περίφημη τρόικα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τα ζητήματα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Δεν βρέθηκε κανένας να πει σε όλους αυτούς τους κυρίους ότι κάποια θέματα ευρίσκονται έξω από τον χώρο της Οικονομίας. Δεν βρέθηκε κανένας να πει ότι η Πατρίδα μας απειλείται, πάντοτε απειλείτο στην διάρκεια της μακραίωνης Ιστορία της, και για τον λόγο αυτό δεν θα έπρεπε με αυτό το ζήτημα να ασχοληθούν και να το θίξουν. Από την πρώτη στιγμή η Τρόικα ζήτησε επιτακτικά όχι μόνο την μείωση των δαπανών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την κατάργηση ακόμη της στρατιωτικής θητείας. Την ίδια ώρα που οι ανώτατοι Αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν ενημερώσει ότι χωρίς αύξηση της θητείας σε 12 μήνες για το Στρατό και σε 15 για Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα προσωπικού, ναι, την ίδια ώρα, κάποιοι συζητούν την κατάργηση της θητείας και την δημιουργία ενός επαγγελματικού δήθεν στρατού, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν θα μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστον να καλύψει από πλευράς εθνικής αμύνης την χώρα!

Όμως, η Στρατιωτική Θητεία (και στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι η πρόταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι η καθολική στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 έτη), η θητεία σαν μια ξεχωριστή Τιμή να υπηρετείς ένοπλα το Έθνος είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα συνηθισμένο πολιτειακό ή συνταγματικό καθήκον.Είναι αυτή η ίδια η σύνδεση κάθε Έλληνα με το αιμάτινο ποτάμι της Ιστορίας του μεγάλου μας Έθνους. Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα και λεπτομέρειες για τους τεχνοκράτες, για τους μαθητευόμενους μάγους των αριθμών, οι οποίοι εξουσιάζουν τον τόπο.

Σε όλους αυτούς, τους οικονομολόγους της συμφοράς, δεν λέει τίποτε το βαθύτερο μεταφυσικό νόημα εννοιών όπως η στρατιωτική θητεία, το καθήκον, το Έθνος. Για αυτούς τα πάντα είναι αριθμοί. Θα δώσω ένα παράδειγμα πόσο… ουτοπιστές υπήρξαν οι πράγματι μεγάλοι άνδρες αυτού του λαού. Είμαστε στο έτος 1930 και στο Θρακικό Κέντρο Αθηνών γίνεται μία τελετή αφιερωμένη στην Μνήμη του ποιητή του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, Γεωργίου Βιζυηνού. Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Κωστής Παλαμάς, ο οποίος στα 1930, οκτώ μόλις χρόνια μετά την Μικρασιατική καταστροφή, έχει την δύναμη της ψυχής να λέει δημόσια:

«…Ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι η αθανασία της Πατρίδας. Τα ιδανικά που ζούνε τους λαούς, κάθε λογής, απλά, περίπλοκα, χτεσινά, πανάρχαια, αισθήματα, προβλήματα, πράγματα, πρόσωπα, σύμβολα, δεν πεθαίνουν, κοιμούνται. Πάντα είναι επιδεκτικά ενός ξυπνήματος.»

Λένε αυτά τίποτε στους λογιστές και τους διαχειριστές, οι οποίοι, αλίμονο, σήμερα καθορίζουν την τύχη του λαού μας; Βεβαίως και όχι!

ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΚΑΙ… ΓΙΑΚΩΒΙΝΟΙ;

Όλα τα είχαν σχεδιάσει καλά. Ακόμη και την αριστερά, την κατ’ επίφασιν εάν θέλετε αριστερά, είχαν και έχουν τον τρόπο να την χειριστούν. Άλλωστε οι διαφορές τους δεν είναι ουσιώδεις. Φιλελεύθεροι και νεοφιλελεύθεροι, μαρξιστές και νεομαρξιστές, όλοι τους στον ίδιο θεό πιστεύουν: στην βασιλεία του χρήματος, στην κυριαρχία της οικονομίας επί της πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο και το ότι στα δύο υποτίθεται αντίπαλα στρατόπεδα της πολιτικής ζωής του τόπου κυριαρχούν άτομα που κάποτε ήσαν κομμουνιστές, στην συνέχεια χρηματιστές και ακολούθως πολιτικοί, άλλοι στην ΝΔ και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα παραμένει σταθερό σε αυτούς: Ήταν οικονομολόγοι, είτε στις σπουδές τους, είτε στην νοοτροπία τους. Τρανό παράδειγμα ο υπουργός οικονομικών κ. Στουρνάρας, που από Κνίτης έγινε τραπεζίτης! Και από συνεργάτης του Σημίτη, σήμερα είναι το alter ego της ηγεσίας της ΝΔ… Αυτό που δεν υπολόγισαν είναι ότι κυριολεκτικά από το πουθενά, θα ανατείλει μέσα από τα βάθη της ψυχής του Λαού, ένα νέο πολιτικό Κίνημα. Κίνημα Εθνικιστικό, αντικαπιταλιστικό και αυθεντικά Λαϊκό. Την πολιτική τους αμηχανία απέναντι στο φαινόμενο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την εκφράζουν με την περίφημη θεωρία των δύο άκρων. Το τελευταίο πλέον εξωφρενικό που διάβασα είναι ότι εμείς οι Χρυσαυγίτες, που μας κατηγορούν σαν “ναζιστές” είμαστε και… γιακωβίνοι!!! Πως είναι δυνατόν τώρα να είναι κανείς και Γιακωβίνος και αντιδημοκράτης και να απειλεί την δημοκρατία, που γεννήθηκε από τους Γιακωβίνους, αυτό μόνον η χοντροκομμένη προπαγάνδα, η πολιτική αμηχανία, αλλά και το θράσος μπορούν να το ισχυριστούν. Θράσος βασισμένο στο γεγονός ότι ο Λαός φρόντισαν να είναι και πολιτικά αμαθής.

Η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία γεννήθηκε αναμφισβήτητα από την Γαλλική Επανάσταση, χωρίς ασφαλώς να κρατήσει ούτε ένα ίχνος από την εντιμότητα του Ροβεσπιέρου και του Σεν Ζυστ. Αντίθετα, ο κόσμος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι ένας άλλος κυριολεκτικά κόσμος, ο οποίος αρνείται την Γαλλική Επανάσταση, το «λαϊκό κράτος»( etat laique), τα όσα προέκυψαν στον τερατώδη κόσμο της σύγχρονης οικονομίας από την βιομηχανική επανάσταση, η οποία ήδη έχει παραχωρήσει την θέση της σε έναν άλλο περισσότερο φρικιαστικό κόσμο, στον κόσμο του άυλου χρήματος και της παγκόσμιας τοκογλυφίας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιπροσωπεύει μία «αντιστροφή όλων των αξιών», οι οποίες σήμερα κυριαρχούν σε αυτό το οποίο με θράσος αποκαλούν “δημοκρατία” και “ανθρωπισμό”. Δεν γίνεται λοιπόν κύριοι να είναι κανείς και γιακωβίνος και Χρυσαυγίτης! Πάντως αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε, μια και μιλούμε με όρους ιστορικούς ότι τελικά από την Γαλλική Επανάσταση δεν γεννήθηκε μια δημοκρατία, αλλά μία αυτοκρατορία! Έτσι, λοιπόν, μελετώντας εάν θέλουν Ιστορία όλοι αυτοί που φτιάχνουν σχέδια επί χάρτου μπορούν να αντιληφθούν ότι τα πράγματα δεν έρχονται πάντοτε όπως υπολογίζουν…

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΠΗΓΗ

Comments Off on Και Χρυσαυγίτες και… γιακωβίνοι! – Άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.