GOOD BYE LENIN ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

lenin

Μια ακόμη αποκαθήλωση του Λένιν είχαμε προσφάτως, αυτή τη φορά στην μακρινή Μογγολία. Πιο συγκεκριμένα, σε μια επίσημη τελετή παρουσία πλήθους κόσμου, το τελευταίο άγαλμα του Λένιν που υπήρχε στην πρωτεύουσα Ουλάν-Μπατόρ, απομεινάρι της σοβιετικής ιμπεριαλιστικής κατοχής της χώρας, αφαιρέθηκε από το βάθρο του και κατέληξε στην… καρότσα ενός φορτηγού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Μογγολίας αποφάσισε να κλείσει το μουσείο Λένιν, στο κέντρο της πόλης, και να το μετατρέψει σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με σκελετούς δεινοσαύρων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας: «Η Μογγολία εδώ και είκοσι χρόνια στέλνει σκελετούς δεινοσαύρων στο εξωτερικό, αλλά δεν διαθέτει ένα μουσείο για τη στέγαση τους. Η Μογγολία διαθέτει μια εξαιρετική παλαιοντολογική κληρονομιά, την οποία λίγοι γνωρίζουν».

Το κεντρικό έκθεμα του νέου μουσείου θα είναι ένας σχεδόν άθικτος σκελετός τυραννόσαυρου που πουλήθηκε έναντι 800.000 ευρώ τον περασμένο Μάιο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, αλλά η κυβέρνηση της Μογγολίας διαμαρτυρήθηκε -και κέρδισε την επιστροφή του- επειδή ο σκελετός δεν είχε αποκτηθεί με νόμιμο τρόπο κι είχε εισαχθεί στις ΗΠΑ μέσα από λαθρεμπόρους.

Μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η τύχη του αγάλματος του Λένιν και των εκθεμάτων του μουσείου. Μάλλον στα σκουπίδια, καθότι δεν ενδιαφέρεται κανείς να τα πάρει. Κανείς; Μα τι λέμε; Εδώ, είναι μια ευκαιρία πρώτης τάξεως να τα πάρουν οι ελληνόφωνοι σύντροφοι (του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ ή και της ΔΗΜΑΡ ακόμα) και ν’ ανοίξουν στην Αθήνα ένα… μουσείο Λένιν. Πάντως, σειρά προτεραιότητας έχουν οι… δεινόσαυροι του ΚΚΕ, που διαθέτουν και… έτοιμο μουσείο. Τον Περισσό…

ΠΗΓΗ

Comments Off on GOOD BYE LENIN ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

Filed under Διεθνή

Comments are closed.