ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Βάζουν αλλοδαπούς στις Στρατιωτικές Σχολές

stratiotes__article

Παρόλο που καταργήθηκε το λαθρονομοσχέδιο Ραγκούση οι αλλοδαποί συνεχίζουν να εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές. 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αν και η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ’ αριθμόν 460/2013 απόφαση της, κήρυξε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν. 3838/2010 – νόμου Ραγκούση – για αυτόματη χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λόγω γέννησης στην Ελλάδα και φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο, η προκήρυξη για εισαγωγή στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) που θα δημοσιευθεί στις αρχές Μαρτίου, φαίνεται να μην έχει καμία διαφορά με την περσινή. 

 

Υπενθυμίζεται, ότι ενώ παραδοσιακά για την εισαγωγή στις Παραγωγικές Σχολές των Ε.Δ. απαιτούνταν στην ετήσια εγκύκλιο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ως προϋπόθεση συμμετοχής υποψηφίων το Ελληνικό γένος αυτών, ο τότε αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφαίρεσε για πρώτη φορά από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 την προϋπόθεση αυτή δίνοντας τη δυνατότητα σε Ελληνοποιημένους αλλογενείς αλλοδαπούς να διεκδικήσουν σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Αν και δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμόν 350/2011 απόφαση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, που κήρυττε αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την ιθαγένεια αλλοδαπών λόγω γέννησης ή φοίτησης του νόμου Ραγκούση, η εγκύκλιος εισαγωγής στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων άνευ Ελληνικού γένους υποψηφίων επαναλήφθηκε και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Επαναλήφθηκε μάλιστα και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο της ΝΔ, που είχε διοριστεί στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο. Νέος Υπουργός ορίστηκε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος της ΝΔ επί της παρούσας συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή με την είσοδο του στην Ελληνική Βουλή κατέθεσε πρόταση νόμου στις 09.07.2012 Για την κατάργηση και τροποποίηση διατάξεων άρθρων του Ν. 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» και του Ν. 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» και για την υποχρέωση κτήσης ελληνικού γένους υποψηφίων Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Κατατέθηκε μάλιστα σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) στις 18.07.2012 και ο αρμόδιος Υπουργός είχε παραδεχθεί ότι σπουδάζουν 2 αλλογενείς στη ΣΣΕ, 2 στη ΣΑΝ, 1 στη ΣΝΔ, 1 στη ΣΜΥ, 1 στη ΣΤΥΑ, ενώ υπηρετούν 2 αλλογενείς Σμηνίες απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, 1 αλλογενής ΕΠΟΠ στην ΠΑ και 1 στο ΠΝ.

ΠΗΓΗ

 

 

 

Comments Off on ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Βάζουν αλλοδαπούς στις Στρατιωτικές Σχολές

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.