Το ήθος της ΝΔ: Απατεώνες κατ’ επάγγελμα

8f29bf1c21d55a55d1b277346aa85732__article

Χρόνια ολάκερα ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός γνώριζε για τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, γνώριζε για το κομματικό κράτος και τους διορισμούς στους οποίους πρόβαιναν υπουργοί και βουλευτάδες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Το είχαν παραδεχτεί, μάλιστα, και ευθέως διάφοροι κυβερνητικοί καρεκλοκένταυροι, όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Το είχαν παραδεχτεί ως πρακτική, όμως ουδείς δεν είχε ουδέποτε καταδικαστεί για χρήση αυτής της πρακτικής. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, δεν είχε επέμβει αυτεπάγγελτα, ως όφειλε, μετά τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για κατά συρροή διορισμούς με βάση κομματικά κριτήρια. Όχι, για να βρει τις ευθύνες του Πάγκαλου για το ζήτημα, αλλά τουλάχιστον για να μάθει τι γνώριζε αυτός όταν έκανε την συγκεκριμένη δήλωση.

Τώρα έχουμε την επιβεβαίωση για το ήθος της Νέας Δημοκρατίας, που σχετίζεται με το σύστημα των διορισμώνΟ πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Παπανικολάου, καταδικάστηκε, τελεσίδικα, από τον Άρειο Πάγο για απάτη κατ’ επάγγελμα. Συγκεκριμένα ο πρώην βουλευτής εισέπραττε από γονείς χρήματα (από 1,5 μέχρι 4,5 εκ. δραχμές) προκειμένου να διορίσει τα παιδιά τους στο δημόσιο.

Όπως υπογραμμίζεται στην καταδικαστική απόφαση ο κ. Παπανικολάου παρίστανε «εν γνώσει του ψευδώς» ότι λόγω της μακράς βουλευτικής ιδιότητάς του και την άσκηση δικηγορίας στην Αθήνα είχε υψηλές γνωριμίες. Όλα τα συμπτώματα της παρακμής της σύγχρονης μεταπολιτευτικής πραγματικότητας, έκδηλα σε ένα και μόνο παράδειγμα. Αυτό είναι το ήθος της Νέας Δημοκρατίας. 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Το ήθος της ΝΔ: Απατεώνες κατ’ επάγγελμα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.