Τα πολιτικά πτώματα των οικολόγων πράσινων κατά της Χρυσής Αυγής – ΒΙΝΤΕΟ

xrysog-kontouli__article

Πολιτική πρωτοβουλία κατά του… ναζισμού και της βίας αναλαμβάνουν οι οικολόγοι πράσινοι, με κεντρικό μήνυμα ότι «η αποφασιστικότητα και η μη βίαιη δράση μπορούν να είναι πιο δυνατές από τους ναζί». Αφορμή, η επέτειος των 70 χρόνων από τις κινητοποιήσεις του 1943 (από 24 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου), που ανέδειξαν την Ελλάδα ως τη μόνη χώρα που κατάφερε να ματαιώσει την πολιτική επιστράτευση που επέβαλαν οι ναζί σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη. Με πρόσκληση σε ολόκληρο το φάσμα των (μη φασιστικών!) πολιτικών κομμάτων, τις οργανώσεις των επιζώντων αντιστασιακών και τις σύγχρονες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, οι οικολόγοι πράσινοι προτείνουν συντονισμό για εκδηλώσεις μνήμης, που θα αναδείξουν ευρύτερα το νόημα και την επικαιρότητα της επετείου. Αλλά οι οικολόγοι πράσινοι δεν έμειναν μόνο σε αυτό… Παράλληλα, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων (πλην Χ.Α.), προτείνουν ειδική συνεδρίαση της Βουλής για να τιμηθεί η επέτειος με έκδοση ψηφίσματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε πολλαπλά επίκαιρη την ανάδειξη της επετείου, καθώς σήμερα επιχειρείται στη χώρα μας απροκάλυπτα η απενοχοποίηση και η αναβίωση του ναζισμού ως αποδεκτής πολιτικής δύναμης» τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος εκ μέρους της εκτελεστικής γραμματείας. «Την ίδια στιγμή στην κοινωνία, αλλά και στους κύκλους της εξουσίας, κερδίζουν έδαφος επικίνδυνες αντιλήψεις που ταυτίζουν τη βία με την αποτελεσματικότητα, και τη μη βία με την αδυναμία και την υποταγή. Με την πρωτοβουλία μας θέλουμε λοιπόν να δείξουμε ότι η βία δε μπορεί να έχει τον τελικό λόγο» και πρόσθεσαν: «Είναι λοιπόν σημαντικό να αναδειχθεί μια επέτειος που στέλνει το μήνυμα ότι η αποφασιστικότητα και η μη βία, μπορούν να είναι πιο δυνατές από τους ναζί. Ίσως μπορούμε να εμπνεύσουμε έτσι στην κοινωνία μας κάτι από τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που αναζητά σήμερα. Σε αυτή την προσπάθεια, οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε ανοιχτοί να συναντηθούμε με το ευρύτερο δυνατό φάσμα δυνάμεων, όσο σημαντικές κι αν είναι οι διαφωνίες μας σε άλλα σοβαρά θέματα».

Με λίγα λόγια, ό,τι θυμούνται χαίρονται οι οικολόγοι… Αυτό το (από)κομμα, που ακόμα δεν γνωρίζει ούτε το ίδιο τους λόγους ύπαρξης του (μάλλον για να τσεπώνει τα λεφτά των κομματικών επιχορηγήσεων, που ακόμα πληρώνει ο Ελληνικός λαός), ονειρεύεται εν καιρώ πενίας επετείους και διάφορα άλλα αποκυήματα της φαντασίας… Το κόμμα που φανερά έχει ταχθεί υπέρ των λαθρομεταναστών αλλά και υπέρ του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ, προσπαθεί να κερδίσει δημοσιότητα ακολουθώντας την πεπατημένη, υβρίζοντας την Χρυσή Αυγή! Μάταιοι κόποι… Ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι τους προδότες του Έθνους φτάνει η στιγμή που τους γράφει… στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Ήδη όλοι γνωρίζουν ότι οι οικολόγοι δεν βλέπουν την βουλή ούτε με κιάλια, ενώ η Χρυσή Αυγή συνεχώς ανεβαίνει και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την ραγδαία άνοδό της! Τέλος, ακόμα και στο παρελθόν οι οικολόγοι έχουν αποδείξει την ασχετοσύνη που τους διέπει σε κάθε τομέα συζητήσεως με την Χρυσή Αυγή.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rghfpv6oBA8]

 πηγή

1 Comment

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

One response to “Τα πολιτικά πτώματα των οικολόγων πράσινων κατά της Χρυσής Αυγής – ΒΙΝΤΕΟ