Επικοινωνιακά παιχνίδια με φόντο την ΑΟΖ

aoz-hellas__article

Με μια ρηματική διακοίνωση προς τον ΟΗΕ η Ελλάδα προσδιόρισε τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μια κίνηση που μάλλον έγινε για να γίνει, ύστερα από 15 τουλάχιστον χρόνια ελληνικής αδράνειας, που όμως δεν σημαίνει χάραξη ΑΟΖ, αλλά ούτε και επέκταση των 12 μιλίων βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας αποτελεί μείζον ζήτημα με την Τουρκία από την δεκαετία του ΄70 και το ΄80 με τις τότε κυβερνήσεις να εκμεταλλεύονται το θέμα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης με αστείους λεονταρισμούς  του τύπου “βυθίσατε το HORA” από τον αλήστου μνήμης Α. Παπανδρέου. Συνεχίστηκε με την γκριζοποίηση του Αιγαίου την ντροπιαστική για το Έθνος νύχτα των Ιμίων, αφήνοντας την Τουρκία όλο και περισσότερο να αποθρασύνεται διεκδικώντας τα πάντα και μάλιστα να δίνει άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων σε περιοχές της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Επίσης, η απειλή της Τουρκίας ότι τυχόν επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια αποτελεί αιτία πολέμου (casus belli ) ανάγκασε τις μειοδοτικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης σε διαρκείς υποχωρήσεις.

Άλλωστε να περιμένεις τον ΟΗΕ να σου λύσει προβλήματα, αποτελεί σύντομο ανέκδοτο, αν θυμηθούμε τα πάνω από τριάντα ψηφίσματα για την τουρκική κατοχή στην Κύπρο και το πόσο έτυχαν σεβασμού από τους τούρκους… Η  Στρατιωτική ισχύ της Ελλάδος και μόνο αυτή είναι σε θέση να εξασφαλίσει την χάραξη ης ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια από το κράτος τρομοκράτη που απειλεί και διεκδικεί. Η μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις αλλά αντιθέτως με όλα τα μέτρα που συνεχώς λαμβάνει κινείται σε επικίνδυνες ατραπούς, μειώνοντας την  αμυντική ισχύ της χώρας. Άλλωστε η δήλωση Σαμαρά ότι η Ευρώπη, και όχι η Ελλάδα έχει υδρογονάνθρακες δείχνει ξεκάθαρα πάνω σε ποιο άξονα πρόκειται να κινηθεί και για πού προορίζει τον ορυκτό πλούτο της χώρας, καταδικάζοντας τον Ελληνικό λαό στην ανέχεια στην ανεργία και στη βιολογική του καταστροφή.

Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρη: Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, πράξη δικαιωματική βάση του Διεθνούς Δικαίου και ταυτόχρονη χάραξη της ΑΟΖ, που θα σημάνει μετατροπή του Αιγαίου σε Ελληνική λίμνη με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με στρατηγικούς συμμάχους, που θα επιλεγούν με βάση το Εθνικό συμφέρον!

ΠΗΓΗ

Comments Off on Επικοινωνιακά παιχνίδια με φόντο την ΑΟΖ

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.