Εισαγγελέας για τον λωποδύτη των τροπολογιών

ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΝΤΑΣΚΑΣΤου ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα της τροπολογίας για την άφεση… χρημάτων από τη λίστα Λαγκάρντ και τη συνέγραψε; Το ερώτημα έχει καίρια σημασία, γιατί ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία:

-Συντάξεις ανθρώπων που δούλεψαν πανέντιμα για δεκαετίες ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ στο όνομα «της κοινής προσπάθειας όλων, δικαίων και αδίκων, για να σώσουμε τη χώρα».

-Μισθοί που συντηρούν οικογένειες ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ στο όνομα «της κοινής προσπάθειας όλων, δικαίων και αδίκων, να σώσουμε τη χώρα».

-Παροχές κοινωνικής πρόνοιας, όπως οι παροχές στην παιδεία, ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ και παιδιά πέφτουν λιπόθυμα στα σχολεία, αλλά είναι αναγκαίες στο όνομα της «κοινής προσπάθειας όλων, δικαίων και αδίκων, να σώσουμε τη χώρα».

-Δικαιώματα Ελλήνων πολιτών εκχωρούνται με νόμους στην ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ στο όνομα «της κοινής προσπάθειας όλων, δικαίων και αδίκων, να σώσουμε τη χώρα».

Η λίστα Λαγκάρντ είναι η σύλληψη πλούτου που δεν είχε δηλωθεί και στο μεγαλύτερο μέρος του είναι προϊόν ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ από κρατικά ταμεία. Ακόμα χειρότερο είναι ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν ονόματα πολιτικών και συγγενείς, όπως η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομίας, ονόματα επιχειρηματιών που έχουν «φάει» με επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις και θαλασσοδάνεια τεράστια ποσά, ονόματα δημοσιογράφων, κρατικών υπαλλήλων, διαχειριστών νοσοκομειακών μονάδων κ.λπ.

Οι φυσιολογικές συνέπειες για κράτος με στοιχειώδη δικαιική οργάνωση θα ήταν πολυετείς καθείρξεις για όσους αποδειχθεί από το άνοιγμα της λίστας ότι έχουν εκεί χρήματα σε μεγάλες ποσότητες προερχόμενα από τα δημόσια ταμεία. Π.χ. η σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών, οι εφοριακοί, οι δημόσιοι γιατροί και άλλοι. Μαζί με την πολυετή κάθειρξη φυσικά και κατάσχεση ΟΛΟΥ του ποσού που θα βρεθεί. Οι μη φυσιολογικές συνέπειες είναι αυτές που έρχονται όταν η κατάσταση στη χώρα δεν είναι φυσιολογική. Και σήμερα όχι μόνο δεν είναι φυσιολογική, αλλά είναι ακραία τραγική.

Επομένως, θα περίμενε κανείς αυστηρότητα και ταχύτητα στην εξιχνίαση των εγκλημάτων που είναι πασιφανή στη υπόθεση αυτή. Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας είναι ότι άτομο που βρίσκεται στη λίστα έτρεξε να δώσει 720.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο για να «τακτοποιηθεί» η εκκρεμότητα που προέκυψε, όταν αποκαλύφθηκε η λίστα. Αντί της αυστηρότητας αποκαλύφθηκε ότι κάποιος συνέγραψε και προώθησε τροπολογία με την οποία «καθάριζαν» οι εμπλεκόμενοι.

Η τροπολογία ήταν τόσο αριστοτεχνικά διατυπωμένη όσο άλλη μία που είχε γίνει νόμος του κράτους στις 15 Μαρτίου 2010, όταν δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό για τη λίστα Λαγκάρντ. Με εκείνη την τροπολογία δημιουργούσαν «ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ» παράλληλα με το ΣΔΟΕ που θα ήλεγχε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις και δεν το αποτόλμησαν.

Τι δείχνουν αυτά; Ότι προφανώς κάποιο δυνατό χέρι κινεί τη ΛΩΠΟΔΥΣΙΑ. Γι’ αυτό είναι ανάγκη οι οικονομικοί εισαγγελείς να αναζητήσουν και να καλέσουν σε κατάθεση τον συντάκτη-συγγραφέα της τροπολογίας που ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ να προξενήσει μεγάλη ζημιά κόντρα «στην κοινή προσπάθεια, δικαίων και αδίκων, για να σωθεί η χώρα»…

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Comments Off on Εισαγγελέας για τον λωποδύτη των τροπολογιών

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.