Αγχώθηκε και ο Καψής από την άνοδο της Χρυσής Αυγής

pant.kapsis

Η συμβολική πράξη διαμαρτυρίας στο mega φαίνεται ότι «έτσουξε» πολύ τους μεγαλομετόχους του, ιδιαίτερα τον Μπόμπολα. Το χθεσινό «Έθνος» βρίθει αναφορών για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με την ψευδολογία να αναπτύσσεται στο έπακρον. Μάλιστα, στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας ο Παντελής Καψής -πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να μην ξεχνιόμαστε- δείχνει και πάλι την δυσφορία του για την συνεχιζόμενη άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

 

Ξεκινώντας το άρθρο ο Καψής γράφει τα εξής: «Τα διψήφια ποσοστά που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή αποτελούν πλέον ένα από τα σταθερά ευρήματα όλων των ερευνών της κοινής γνώμης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι καταλύτης γι’ αυτή την ακροδεξιά έκρηξη είναι η οικονομική κρίση. Συνέβαλαν και οι συνθήκες που επικράτησαν για πολλά χρόνια στα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα. Το γεγονός ωστόσο παραμένει ότι ένα 10% των πολιτών αν δεν ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία είναι πάντως έτοιμο να υποστηρίξει αντιδημοκρατικές και ευθέως αντίθετες με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λύσεις. Απειλείται η Δημοκρατία στην Ελλάδα; Η αυθόρμητη απάντηση είναι ίσως “όχι”. Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ακόμα και με 10% το ποσοστό παραμένει πολιτικά περιθωριακό. Ή μήπως όχι; Έχει για παράδειγμα ήδη επισημανθεί ότι στην αστυνομία το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και σε μερίδα των ενόπλων δυνάμεων. Προφανώς δεν δικαιολογείται κανείς εφησυχασμός». Είναι σαφές ότι ο σταθερός αυτός υπερασπιστής της μνημονιακής πολιτικής ανησυχεί πάρα πολύ για την απήχηση που έχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στον Ελληνικό Λαό. Είναι, όμως, πολύ θρασύς ο υπάλληλος του Μπόμπολα όταν ομιλεί για «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και αναρωτιέται για το αν «απειλείται η Δημοκρατία στην Ελλάδα».

 

Για ποια ανθρώπινα δικαιώματα ομιλεί, όταν η συγκυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει φανατικά, έχει καταρρακώσει κάθε ίχνος δικαιώματος, αξιοπρέπειας και στοιχειώδους επιβίωσης των Ελλήνων; Αν, λοιπόν, η δημοκρατία απειλείται σε αυτήν την Χώρα, αυτό οφείλεται σε αυτούς, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, επιμένουν στην καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. Λέει και άλλα ο Καψής, τα οποία δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη.

 

Αυτό, όμως, το οποίο καθίσταται ολοφάνερο είναι η ανησυχία του εν λόγω «παπαγάλου» για το όλο σκηνικό, κάτι που προβάλλει ξεκάθαρα στο τέλος του άρθρου του: «Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι αυτό που κρίνεται στην Ελλάδα σήμερα είναι πολύ περισσότερο από την οικονομική πολιτική που θα υιοθετήσουμε». Πράγματι, αυτό το οποίο κρίνεται στην Ελλάδα σήμερα είναι η ύπαρξη του ίδιου του καθεστώτος της εθνικής υποτέλειας, της κοινωνικής αθλιότητας, της λαϊκής απαξίωσης. Όσο δυναμώνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τόσο περισσότερο θα πληθαίνουν οι κραδασμοί στο ετοιμόρροπο κτίριο του σάπιου αυτού καθεστώτος.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/agchwthhke-kai-o-kapshs-apo-thn-anodo-ths-chrushs-aughs#.UVyXF5OePRM#ixzz2PR62WrlF

 

 

Comments Off on Αγχώθηκε και ο Καψής από την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.